ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Aygün'den HES kodu açıklaması

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, sınav başvurularında zorunlu olan HES kodunun Aday İşlemleri Sisteminden kaldırılmasıyla ilgili gerekli güncelleme işlemlerini tamamlamak üzere olduklarını duyurdu.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Aygün'den HES kodu açıklaması
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Aygün'den HES kodu açıklaması
GİRİŞ 05.03.2022 14:21 GÜNCELLEME 05.03.2022 14:21
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Aygün, "Artık sınav başvurularında HES kodu istenmeyecek ve adaylarımız sınav başvurularını HES kodu girmeden gerçekleştirebilecektir" ifadelerini kullandı.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün sosyal medya hesabından "Değerli adaylarımız, Sağlık Bakanlığının almış olduğu karar doğrultusunda sınav başvurularında zorunlu olan HES kodunun Aday İşlemleri Sisteminden (http://ais.osym.gov.tr) kaldırılmasıyla ilgili gerekli güncelleme işlemlerini tamamlamak üzereyiz" mesajını paylaştı.

Aygün mesajında "Başvuru sistemlerimizin güncelleme çalışmaları gün içinde tamamlanacaktır. Artık sınav başvurularında HES kodu istenmeyecek ve adaylarımız sınav başvurularını HES kodu girmeden gerçekleştirebilecektir. Başvurularınızın hayırlı olmasını temenni eder, şimdiden başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 13
  • berkant 2 yıl önce Şikayet Et
    ÖSYM bir türlü giremiyorum sayfa sürekli hatta veriyor üniversite sınavına nasıl baş vuracağım. E devlet girerken bile hata veriyor
    Cevapla
  • The 2 yıl önce Şikayet Et
    Pazartesi günü başvuru yapabiliyor muyuz bilgisi olan yazabilir mi
    Cevapla
  • The 2 yıl önce Şikayet Et
    Yapabilirsin ama eğer ki e-devlet şifresini almadıysanız PTT'lerden bu işlemi yapmalısın. Sonra ki adımın ÖSYM başvurusunu digital olarak yani telefondan ÖSYM sitesinden girerek oradan halledebilirsin. Bu işlemler uzun sürebilir onun için yarına okula gitmeyerek bu işlemleri halledebilirsin. Eğer ki e-devlet şifresini aldıysanız sadece ÖSYM sitesinden halledebilirsin.
    Cevapla
  • Piyanistcikizz 2 yıl önce Şikayet Et
    Sınava aşı zorunluluğu mu getirilecek
    Cevapla
  • Piyanistcikizz 2 yıl önce Şikayet Et
    Sınava aşı zorunluluğu mu gelecek
    Cevapla
  • Lia 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok saçma hasta olanlar nasıl anlaşılacak peki ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti