Uzman ve başöğretmenlik eğitim programlarına başvuru 1 Haziran'da başlıyor

Milli Eğitim Bakanı Özer, "Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlikle ilgili eğitim programının başvuruları, 1-10 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek" açıklamasını yaptı.

Uzman ve başöğretmenlik eğitim programlarına başvuru 1 Haziran'da başlıyor
Uzman ve başöğretmenlik eğitim programlarına başvuru 1 Haziran'da başlıyor
GİRİŞ 13.05.2022 14:50 GÜNCELLEME 13.05.2022 14:51
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Eğitim programının başvuruları 01-10 Haziran 2022 tarihleri arasında alınacak olup uzman öğretmenlik eğitimleri 18 Temmuz-05 Eylül 2022, başöğretmenlik eğitimleri ise 18 Temmuz-19 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 

19 Kasım 2022'de yapılacak yazılı sınav başvuruları 26 Eylül-03 Ekim 2022 tarihleri arasında alınacak ve sınav sonuçları 12 Aralık 2022 tarihinde duyurulacak.
 
Sertifika almaya hak kazanan öğretmenlerin sertifikaları, 4 Ocak 2023 tarihinde düzenlenecek ve uzman ya da başöğretmen unvanı alan öğretmenler, 15 Ocak 2023 tarihinde söz konusu unvanlar için öngörülen eğitim öğretim tazminatından yararlanabilecek.  
 
Millî Eğitim Bakanlığı Personeli Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliği çerçevesinde oluşturulan eğitim kurulu kararıyla belirlenen Uzman Öğretmenlik Eğitim Programı'na yazılı sınava başvuru tarihinin son günü itibarıyla adaylık dâhil öğretmenlikte on yıl hizmeti bulunan öğretmenlerin, Başöğretmenlik Eğitim Programı'na ise yazılı sınava başvuru tarihinin son günü itibarıyla uzman öğretmenlikte en az on yıl hizmeti bulunan uzman öğretmenlerin başvuruda bulunabilecekleri öngörüldü. 
 
Uzman ve başöğretmen unvanları için başvuruda bulunacak öğretmenlerde/uzman öğretmenlerde aranan şartlardan biri olan mesleki gelişim çalışmaları, Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumları ve özel öğretim kurumlarında görev yapan tüm branş/alan öğretmenlerinin her bir alandaki görevlerden en az birini yapabilecekleri şekilde "Eğitim Öğretim ve Rehberlik Çalışmaları, Yönetime Katılım ve Araştırma ile Geliştirme Çalışmaları" olmak üzere üç çalışma alanı olarak belirlendi. 
 
Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî eğitim kurumları ve özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmen/uzman öğretmenlerden uzman öğretmen/başöğretmen unvanı için başvuruda bulunacakların üç çalışma alanı olarak belirlenen mesleki gelişim çalışmalarını tamamlayabilmeleri için çalışma alanlarının en az ikisinden birer çalışma yapmaları gerekiyor.

YORUMLAR 61
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Zorka değil isteyene çalışaba yataba bir şey yok
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    20 25 30 yıl çalışmış öğretmeni bile hala uzman görmüyorsan illede sınav diyorsan bu işte bir yanlış var demektir.Sanki üç kuruş verecem diye naz yapılıyor.
    Cevapla
  • Halk 1 yıl önce Şikayet Et
    Sınava girmekten bu kadar korkmaya gerek yok yıllarım öğretmeni bu soruları çözer
    Cevapla
  • Ayşe Şeker 1 yıl önce Şikayet Et
    Uzman öğretmenlik sınavını 2 yıl ile kaçırdık sınava girip hak kazananlar maaş farkını 16 yıldır alıyorlar şimdi sınava girsem uzman olasan bile başöğretmen olacak kadar yılım yok emekliliğim gelecek uygulama çok saçma Bu işe el atanlar neden hak kayıplarını görmezden geliyor Hizmet yılına göre uzman başöğretmen uygulaması yapılmalıydı Yapılan uygulama hiç kimseyi memnun etmedi
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    ogretmen mealegi maddi ve manevi olarak bitmistir.
    Cevapla
  • fadıl 1 yıl önce Şikayet Et
    ögretmen branşında zaten uzman .tamam tecrübe gerekir .15 yıllık öğretmen artık uzman dır.25 yıllık öğretmende Baş öğretmendir .askeriyede her rutbede sınav mı olunuyor yıl gectikçe rutbe alıyorsun .Öğretmende niçin yok.
    Cevapla
  • Sütçü İmam 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen. Ama kariyer yerine nitelikli öğretmenlik hedeflenmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mavi Vatan’da yeni sayfa: KALKAN DİHA
ABD'li devden bomba altın tahmini! Rekor serisi sürüyor