Kur'an-ı Kerim'i tekmeleyen öğrencilerle ilgili ilk açıklama Haber7.com'a yapıldı

Antalya’nın Serik ilçesinde bir lisede Kur'an-ı Kerim'i tekmeleyen gençler disipline sevk edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da okul hakkında idari soruşturma başlatıldı.

Kur'an-ı Kerim'i tekmeleyen öğrencilerle ilgili ilk açıklama Haber7.com'a yapıldı
Kur'an-ı Kerim'i tekmeleyen öğrencilerle ilgili ilk açıklama Haber7.com'a yapıldı
GİRİŞ 07.06.2022 11:49 GÜNCELLEME 07.06.2022 14:50
Bu Habere 728 Yorum Yapılmış

Haber7'nin ulaştığı MEB kaynaklarından edinilen bilgiye göre,

Antalya'nın Serik ilçesindeki Atatürk Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencilerinden 4 öğrencinin 2 Haziran 2022 tarihinde yere düşen kitabı tekmelediği ve parçalandığı 3 Haziran 2022 tarihinde sınıf öğretmenlerine bildirildiği,

Yapılan araştırma ve inceleme neticesinde öğrencilerin tespit edildiği, olayla ilgili kısa bir video kaydı bulunduğu, Söz konusu kitabın Mealli Kur'an-ı Kerim olduğu anlaşıldığı, olayla ilgili gerekli tutanak tutulduğu, öğrencilerin ailelerine bilgi verilerek okula çağırıldığı ve disiplin işlemlerinin başlatıldığı belirtildi.

Ayrıca; konu olayla ilgili İnceleme/Soruşturma yapmak üzere Eğitim Müfettişi görevlendirildi. 

BAKAN ÖZER'DEN AÇIKLAMA: KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Antalya'daki bir lisede Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık görüntülerine ilişkin, "Kutsalımıza, Kur'an-ı Kerim'e, kutsal kitabımıza böyle bir yaklaşımı kabul etmemiz mümkün değil." dedi.

Bakan Özer, Adıyaman Valiliğini ziyaret ederek, basın mensuplarıyla buluştu.

Bir gazetecinin bir okulda dansöz oynatıldığı iddiasını ve Kur'an-ı Kerim'e yönelik saygısızlığı hatırlatması üzerine Özer, şöyle konuştu:

"Böyle bir yaklaşımı kabul etmemiz mümkün değil. Hem Valiliğimiz gerekli incelemeleri başlattı hem de biz MEB olarak müfettişimizi gönderdik. Gerekli olan her türlü incelemeyi yapacağız. Cumhuriyet Başsavcılığı da gerekli soruşturmayı başlattı. Biz MEB olarak devletiyle milletiyle barışık, milletin değerlerini içselleştirmiş bir gençlik yetiştirmek için uğraşıyoruz. Bu uğraşımızı verirken, bu şekilde yaklaşımı, kutsalımıza, Kur'an-ı Kerim'e, kutsal kitabımıza böyle bir yaklaşımı kabul etmemiz mümkün değil. Gerekli hassasiyetle süreci takip edeceğiz, gerekli cezayı vereceğiz. Eğitim sistemimiz çok büyük bir sistem. Bundan sonraki süreçte de buna benzer muhtemel vakaları önleyebilmek için çalışacağız. Gençlerimizin özellikle sadece kutsala değil, doğaya, çevreye, insana saygılı ve Türkiye'nin hedeflerini, bölgede ve dünyada iktidar sahibi bir ülke olma yolunda ilerlerken ona uygun şekilde gençliği nasıl yetiştiririz, bunun için eksiklikler nelerdir, neleri yapmamız gerekir, bununla ilgili bu ay içerisinde organizasyon yapıp bunları çok kapsamlı şekilde masaya yatıracağız."

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Antalya Valiliği, Serik ilçesindeki bir lisede bir öğrencinin Kur'an-ı Kerim'e tekme atmasıyla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan "Serik'te Kur'an-ı Kerim'e tekme atıldı" yönündeki paylaşımlar üzerine, açıklama yapılması gereği duyulduğu belirtildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlimiz Serik Atatürk Anadolu Lisesinde öğrencilerin Kur'an-ı Kerim'e tekme atmaları sonucu başlatılan çok yönlü soruşturma neticesinde öğrencilerin kimlikleri tespit edilmiş, Cumhuriyet Savcılığınca işlemlere başlanmış ve adli süreç devam etmektedir."

Açıklamada, idari olarak ise öğrencilerle ilgili disiplin işlemlerinin başlatıldığı, konuyla ilgili inceleme ve soruşturma yapmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğünce eğitim müfettişi görevlendirildiği belirtildi.

 

 

KAYNAK: HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 728
  • Ayhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kuran tekmeleyenlerin görüntüleri internete düşmeseydi, 10 gün sonra karnelerindeki davranış notları kesinlikle yüksek olacaktı. Bu aşağılıkların önceki yıllardaki davranış notuna baksan kesinlikle yüksektir.
    Cevapla
  • Fuat 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlık tan çıkıp küfre dönen kafir olan bir toplum artık bu topraklarda
    Cevapla
  • abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    o çocukları değil ailelerini araştırın. bu çocuklara ne yedirdiler de bu hale geldiler. Faiz ve haram yemeyen çocuk bunları YAPMAZ! Lütfen kazancımıza dikkat edelim
    Cevapla
  • Adalet 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne disiplini bu zibidilerin bacaklarını koparacaksın
    Cevapla
  • Araphan 1 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan'ın övündüğü kuşak bu gençler hiçbir zaman bu duruma düşmemişti milletin ahlakını böyle bozdular
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat