Cumhurbaşkanlığı devreye girdi, on binlerce öğrenciye 'staj' müjdesi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgının ardından öğrencilerin staj yeri bulabilmesi iyice zorlaşmıştı. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, öğrencilerin bu derdini çözebilmek için harekete geçti.

GİRİŞ 20.06.2022 06:35 GÜNCELLEME 20.06.2022 10:33
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Şirketler, stajyer almadığı için bu süreci tamamlayamayan gençler, mezun olamadıklarını belirtip krizin çözülmesini istedi.

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinden yapılan açıklamada, öğrencilerin staj bulmasını kolaylaştırmak amacıyla iki sene önce Ulusal Staj Programının hayata geçirildiği bildirildi.

Bu yıl stajyer havuzuna başvuruların açılmasının ardından şubat ve mart arasında, şirketlerden 156 bin 240 talep geldiği belirtildi. Böylelikle 80 bin 766 öğrencinin staj yapacağı kurumun belirlendiği ifade edildi. Programa bu sene, organize sanayi bölgelerindeki mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu öğrencilerinin de dâhil edildiği aktarıldı. Ofis Başkanı Doç. Dr. Salim Atay "Teklifler hızla gönderilmeye devam ediyor, https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresinden takip edip onaylamayı ihmal etmeyin. Gençler, staj boyunca Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle KYK’nın açık yurtlarında kalabilir" dedi.

Başvurular, e-Devlet entegrasyonu ile çalışan millî dijital platform 'Kariyer Kapısı' üzerinden gerçekleştiriliyor. Programa, ön lisans, lisans, yüksek lisans eğitimi görenler katılabiliyor. Ayrıca eğitimini yurt dışında lisans, lisansüstü olarak sürdüren Türk vatandaşı ve mavi kart sahibi gençler de başvurabiliyor.

Bu öğrencilere, Türkiye'deki kurum ve kuruluşların yanı sıra Büyükelçilikler, Daimi Temsilcilikler, Başkonsolosluklar ile kamu kurumlarının yurt dışı temsilcilikleri staj teklifi sunabiliyor. Öte yandan, geçen yıl 135 bin başvuru yapılmış ve 90 bin gence staj teklifi götürülmüştü. Bir kuruma yerleştirilerek staj imkânı verilen 45 bine yakın genç ilk ücretini devletten almıştı.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Gereksiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Staj kaldırılsın hiçbir faydası yok zaten çalışma hayatında gerekli bilgiler öğreniliyor yeni mezunlar stajyer vs diyerek işe başladıklarında 6 ay bu isimle çalılabilirler sağlık alanında gerekli olabilir ama diğer alanlarda gerekliliği tartışılır
    Cevapla
  • İsimsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimse bilmiyor sen biliyorsun yani
    Cevapla
  • szymkowiak-61 1 yıl önce Şikayet Et
    staj ssk başlangıcı olsun.
    Cevapla
  • ayşen 1 yıl önce Şikayet Et
    Süper harika
    Cevapla
  • Öğrenci 1 yıl önce Şikayet Et
    Kyk borçları derdinde olan öğrencinin aklına staj mı gelir Allah aşkına! Öğrenci mezun olduğunda 30-40 bin lira borçla mezun oluyor. Atamalar desen 50 bin mezun var bin atama yapılıyor onda en yükseklerden biri! Atamayı da geçtik üzerimizdeki bu kyk kamburu kalksın başka ihsan istemeyiz
    Cevapla
  • Seko 1 yıl önce Şikayet Et
    Bemim oğlumda üni okuyor 4 sınıfa geçti kredi aldırmadım.....3 oğlum var bu arada üçüde okuyor parayı yerken sonunu biliyorsun sonra af çıksın alma.kardeşim alma....
    Cevapla
  • Ayhan Birol 1 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir haber geleceğimize yatırım yapılıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız