ÖSYM Başkanlığı görevinden alınan Halis Aygün'den açıklama

KPSS sorularında sızıntı iddiası üzerine görevden alınan eski ÖSYM Başkanı Aygün, "Birileri başarımızdan rahatsız olmuş olacak ki düğmeye bastı" dedi. İtibar suikastı olduğunu söyleyen Aygün, "Kimseye kırgın değilim" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 03.08.2022 21:55 GÜNCELLEME 04.08.2022 09:35
Bu Habere 123 Yorum Yapılmış

31 Temmuz'da yapılan KPSS'de çıkan soruların, sınavdan önce bir yayınevinin deneme kitaplarında yayımlandığı iddialarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alınan ÖSYM eski başkanı Halis Aygün, Kocaeli'deki yerel bir gazeteye açıklama yaptı.

KPSS'de soru sızıntısı: Yayınevine operasyon, YÖK'ten de yeni açıklama!KPSS'de soru sızıntısı iddiası: Yayınevine operasyon, YÖK'ten de yeni açıklama!

NTV'de yer alan habere göre Aygün, 4 yıllık görev süresinin tamamlanmasına bir ay kala itibar suikastı yapıldığını söyledi.
 
Aygün, “4 yıl süreyle özveriyle çalıştık. Her hafta sonu yılda yaklaşık 10 milyon kişinin katıldığı sınavlarda en küçük bir iddiaya meydan vermedik. Birileri başarımızdan rahatsız olmuş olacak ki düğmeye bastı. Kimseye kırgın değilim üzgünüm” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulunca başlatılan inceleme sonuna kadar Ankara’da kalacağını belirten Prof. Dr. Aygün, “Ben 4 yıl önce Kocaeli Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı idim. İncelemenin tamamlanıp, raporun açıklanmasını ardından üniversiteme döneceğim, akademisyen olarak çalışacağım” şeklinde konuştu.

KAYNAK: NTV
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 123
  • Başarı 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç başarı gören varmı
    Cevapla
  • Uğur 1 yıl önce Şikayet Et
    Nerede bu sorulari hazirlayanlar ya hu
    Cevapla
  • Mechul hoca 1 yıl önce Şikayet Et
    Hoca haklı... asıl soruları hazırlayan ekip soruşturulması....
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    soruları sızdıracak kadar ciddiyetsiz bir tayınevine neden basım yetkisi verirsiniz bu ne sorumsuzluk fetö den ders çıkarmadınız mı hıç
    Cevapla
  • Gül 1 yıl önce Şikayet Et
    Sorular sizdiysa sen universiteyede donemezsin nokta
    Cevapla
  • Akif 1 yıl önce Şikayet Et
    Döneceği işte hazır adamın
    Cevapla
  • Davut 1 yıl önce Şikayet Et
    Dur bakalım bekle biraz. Adama operasyon çekilmiştir belkibilmiyormusun bu ülkede "hiçbir başarı/iyilik cezasız kalmaz"
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor