Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kütüphanesi'nin açılışı yapıldı

Kâğıthane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kütüphanesi kuruldu. Kütüphanesi olmayan okulun öğrencileri, uzun süredir verilen emekler neticesinde nihayet kapsamlı bir kütüphaneye kavuştu.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kütüphanesi'nin açılışı yapıldı
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kütüphanesi'nin açılışı yapıldı
GİRİŞ 06.08.2022 09:49 GÜNCELLEME 06.08.2022 09:53

Kağıthane'nin eski liselerinden biri olup bini aşkın öğrencisi bulunan Kağıthane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Ekrem Erdem, YK Üyeleri Şeyda Başer Eroğlu, Ahmet Yavuz Uşaklıoğlu ve İyilik Üretenler Derneği Başkan Yardımcısı Hatice Uşaklıoğlu öncülüğünde "Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kütüphanesi" kuruldu.

Kütüphanenin kuruluşuna TDED Genel Başkan Yardımcısı Orhan Albayrak, Üzeyir İlbak, Ömer Berkli ve TDED Yönetim Kurulu Üyesi ve Medeniyet Okumaları Proje Koordinatörü İlhan Kurt da tam destek verdi.

Kütüphanenin açılışına kuruluşa emek veren isimlerin yanı sıra Kâğıthane Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mahmut Serkan Sağbili, Kağıthane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Aydın Yılmaz ve TDED YK Üyesi Faysal Atmaca da katıldı.

YARIN KİTAP VE BİLGİ İLE İNŞA EDİLECEK

Açılışa katılan TDED Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir İlbak, Ahmet Yavuz Uşaklıoğlu ve Hatice Uşaklıoğlu birer konuşma yaparak günümüzde okumanın niceliğinden ziyade niteliğinin önemli olduğuna dikkat çekti. Düşünce dünyamızı inşa eden yazarlara ve onların külliyatına odaklanan okumaların gençler için daha faydalı olduğunu ifade eden Üzeyir İlbak, geleceğimizi inşa eden nesiller yetiştirmenin önemini vurguladı. “Okuma tecrübesi tarihî bir miras birikimi temin eder. O miras bugünü yarın için inşa eder; çünkü yarın bugündür. Sosyal medyanın an’dır, dünü bilmemektedir ve yarına kalmayacaktır. Yarın kitap ve bilgi ile inşa olacaktır.” diyen İlbak, bu inşa için okumanın ve bilmenin zaruret olduğunu belirtti.

Hatice Uşaklıoğlu, çocukluğundan itibaren okumanın, üniversite bitirerek kazanılan paralarla öğrenci okutmanın ve gençlerin kitap okuma imkânlarını çoğaltmanın gerekliliğini dile getirdi. Ahmet Yavuz Uşaklıoğlu, insanın fıtrat olarak mükemmeli hedeflese, okudukça mükemmelliğe yaklaşılabilse dahi mükemmelliği yakalayamayacağını belirterek, “Mükemmelik iyiliğin düşmanıdır” sözünü hatırlattı. İnsanın kusurlu hâlini kabul ederek yola koyulması gerektiğini belirten Uşaklıoğlu, “İnsan mükemmelliğe yaklaşamaz ama muhteşeme doğru yol alabilir. Çok iyiler üst üste gelerek muhteşemi oluşturur. Kurduğumuz kütüphane üç binden fazla kitabın ve kullanışlılığının yanı sıra çok güzel levha ve tabloları içinde barındırıyor. Yani çok güzel bir yapı ortaya kondu. İnanıyorum ki bunun gibi daha birçok güzel iş bir araya gelerek ve üst üste konarak muhteşem olana kavuşulacaktır” dedi.

Konuşmacılar yıllardır kütüphanesi olmayan bir okula böyle bir kütüphane kazandırmaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!