Türkiye'ye 8 yıl önce geldi: Üniversite birincisi oldu

Türkiye'ye 8 yıl önce gelen İranlı Ali Rezaei, Bahçeşehir Üniversitesi'nin Psikoloji Bölümünü birincilikle bitirdi. Rezaei, "İstanbul benim için hayalimdeki il onu çok seviyorum o yüzden burada olduğum için çok mutluyum” dedi.

Türkiye'ye 8 yıl önce geldi: Üniversite birincisi oldu
Türkiye'ye 8 yıl önce geldi: Üniversite birincisi oldu
GİRİŞ 08.08.2022 10:01 GÜNCELLEME 08.08.2022 10:02
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) 2021-2022 yılı Mezuniyet Törenini yoğun bir katılımla Future Campus’te gerçekleştirdi.

“İSTANBUL, HAYALLERİMİ GERÇEKLEŞTİRDİĞİM ŞEHİR OLDU”

Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji Bölümünü birincilikle bitiren İran’lı Ali Rezaei, Amerika’da araştırma yaparken Bahçeşehir Üniversitesini gördüğünü belirterek, “Üniversitenin imkânlarının çok iyi olduğunu anladım bu yüzden Bahçeşehir Üniversitesi’ni eğitimim için tercih ettim. Psikoloji Bölümü üzerinden ilerlemek istiyorum çünkü bu bölümü çok seviyorum. O yüzden psikolojiyi seçtim. Üniversiteyi birincilikle bitirdiğim için çok gurur duydum. Zaten çok uğraştım. Ailem ve kendim için çok mutlu oldum. Bütün üniversite hayatımda bunun için çok uğraştım. Birinci olduğum için çok memnunum” dedi.

"İSTANBUL BENİM İÇİN HAYALİMDEKİ İL"

Doğduğundan beri birçok ülkeyi ziyaret ettiğini söyleyen Ali Rezaei, “Benim için önemli olan başka bir ülkede birinci olmak değil kendim için başarmak oldu. Dün ne yaptım, bugün ne yaptım yarın ne yapacağım benim için o önemli olan bu.  8 yaşındayken ailemle turist olarak buraya geldim. Aileme şunu dedim; ben bir gün burada yaşayacağım. Hayalimi gerçekleştirdim. Buraya geldim ve üniversitemi bitirdim. İstanbul benim için hayalimdeki il onu çok seviyorum o yüzden burada olduğum için çok mutluyum” şeklinde konuştu.

 

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 9
  • Yorumcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bende sandım ki devlet üniversitesi. Tıp. Fakültesi.
    Cevapla
  • Hatice 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye den Amerika'ya gidip başarılı olunca gurur duyuyoruz başka lari Türkiye ye gelip başarılı olunca pis kötü bu nasıl ayrımcılık e ırkçılık benim oğlum bütün destek ve imkanlarımızla rağmen okumadı orta okulu 251 puanla geçti ve benim arkadaşılarimin çocuk lari da inanın düşük notlarla geçti çocuk lar okumak istemiyor sürekli elinde tablet bilgisayar bişey dediğimizde okumak istemiyor um diyor çalışan hak ediyor başarıyı bizde destek lememiz lazım ilerde faydaları olcak ülkemize Amerika en çok farklı milletten insanın olduğu bir ülke insanlar bir arada yaşıyor başarılı insanları taktir etmek gerekir
    Cevapla
  • Yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    Tipinde hiç hayırlı bir tip yok ama bakalım ne olacak
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Eee bunun haber niteliği ne şimdi? Özel üniversitenin reklamını yapmak mı amaç?
    Cevapla
  • adil 1 yıl önce Şikayet Et
    zaten TÜRKİYE de yabancılar daha değerli oldu hastahanede öncelikli adalette öncelikli eğitimde en üst seviyede değerliler belediye hizmetlerinde üff ben böyle destek görmedim tamamen ikinci sınıf olarak hissetirmeye ciddi anlamda başladı hele ZİRAAT BANKASI bize herşey bugun git yarın gel yabancıya anında yapılıyor EĞER İNANMİYORSANIZ solaklara inin ve görün bu samiyeti hissedin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saadet Partisi'nde yeni dönem! Temel Karamollaoğlu görevinden ayrılacağını açıkladı
Gazze'ye havadan bırakılan yardım paraşütleri açılmadı! Çok sayıda ölü ve yaralı var