YKS tercih sonuçları açıklandı

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinde açıklandı. YÖK Başkanı, geçen sene 164 bin olan boş kontenjanın bu sene 13 bine kadar düştüğünü duyurdu.

GİRİŞ 15.08.2022 08:08 GÜNCELLEME 15.08.2022 10:23
Bu Habere 98 Yorum Yapılmış

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinde açıklandı.

Üniversite kayıtları ne zaman? (2022) Elektronik ve bizzat kayıt için gerekli belgeler...Üniversite kayıtları ne zaman? (2022) Elektronik ve bizzat kayıt için gerekli belgeler...

KYK burs ve yurt başvuru tarihleri: 2022 Devlet yurdu ve öğrenim kredisi başvuruları ne zaman?KYK burs ve yurt başvuru tarihleri: 2022 Devlet yurdu ve öğrenim kredisi başvuruları ne zaman?

SONUÇLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

YÖK BAŞKANI ÖZVAR'DAN AÇIKLAMA

YÖK Başkanı Erol Özvar, YKS sonuçlarına dair açıklamalarda bulundu: 

"Rekabetçi ve eleyici bir sistemimiz olduğu için öğrencilerin niteliği konusunda kaygımız olmamalı. 2022 YKS yerleştirme sonuçlarına göre, puanı hesaplanan yaklaşık 2 milyon 900 binden fazla aday arasından, açık öğretim hariç yaklaşık 850 bini yerleşti."

"KKTC üniversiteleri hariç yükseköğretim kurumlarımızın boş kontenjanları geçen yıl 164 bin civarında iken, bu yıl bu sayı 13 bine kadar düştü."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 98
  • Akademisyen 1 yıl önce Şikayet Et
    Mahalle mektebi ayarında her yere üniversite aç, taban puanı kaldır, bundan da başarı bekle. Amaç kendi adamlarını istihdam. İşsizlik oranını düşük göstermek.
    Cevapla
  • Ak demiş 1 yıl önce Şikayet Et
    Akademisyen, mektebin değerini belirler. Hoca ne kadar değerli ise ogrenci o kadar nitelikli yetişir. Ayrıca suizan etmek yerine hak etmedigin bir lokma ekmeği bile eline almamayı aşılamak ve bu konuda örnek olmak gerekir.
    Cevapla
  • Akademisyen^2 1 yıl önce Şikayet Et
    mahalle mektebi ayarında dediğiniz yerlerde üniversiteler açılmasa şimdi işsizdiniz sayın hocam. her kurumun toplumsal bir faydası olduğunu düşünmek gerekir. Mahalle mektebi bile olsa gençlere eğitim verilmesinin kötülüğünü anlayamadım. konuyu açınız.
    Cevapla
  • Emin Çetin 1 yıl önce Şikayet Et
    Nicelik değil, nitelik önemli olan.
    Cevapla
  • isimsiz kahraman 1 yıl önce Şikayet Et
    eskiden üniversiteden mezun olanlar köye davulla zurna ile karşılanıp direkt müdür olurdu bir devlet dairesinde şimdi ise baraj kalktı gelecekte üniversitelerden mezun sayısı fazla olacak ve dolayısıyla bir işsizler ordusu olacak bu çok acı veren bir durum yarın bir gün en yakın yerlere de üniversite kurarlar bu kadar üniversite yarardan çok zarardır ilerde çocuklarımız bunun ceremesini çok çekecekler şimdi üniversiteler ticarethane olmuş esnaf zaten fırsattan istifade edip fiyatı yükseltirler hele hele ev sahiplerini saymıyorum zaten Allah sonumuzu hayır etsin.
    Cevapla
  • İsimli kahraman^2 1 yıl önce Şikayet Et
    Her ile bir üniversitenin yararı da olabilir / zararı da olabilir. yararının daha fazla olduğunu düşünüyorum. üniversitelerde mezun sayısının fazla olması tamamının işsiz olabileceği sonucunu doğurmaz. bilinçli genç olarak her türlü girişimciliği yapabilirler. yeter ki desteklensinler
    Cevapla
  • Kerim 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir de yorumlarda "kıytırık bölümler" denilmiş. Örneğin "tarımsal yapılar ve sulama" bölümü adını "biyosistem mühendisliği" yapınca birden puanı 100 puandan fazla artmıştı. mezun olan aynı yetkilere sahip. Demek ki kuru kalabalıkların tercihi bir mesleği "kıytırık" ilan etmeğe yetmez.
    Cevapla
  • Bulgaristanlı Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Altta yazmış olduğum yoruma bazı arkadaşlar bana akıl vermeye çalışıyor o aklınızı kendinize saklayın bilmediğimi sanıyorsunuz bir zahmet Kendi fikirlerinizi kendinize saklayın yerleştirme puanı ile yerleştirme yapıldığını Ben de biliyorum demek istediğim hiç kimse yerleştirilemedi açık öğretim programına dahil yazmamıza rağmen yerleştirilemedik demek istediğim bu mu eğitim sistemi benim Bulgaristan'lı olup olmamam kimseyi ilgilendirmez
    Cevapla
  • Balkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Elbette yerlesemeyenler var. Haberde belirtiliyor zaten. 2 milyon 900 bin kişinin puanı var. 800 bin küsur kişi yerleşti. Dolayısıyla 2 milyon kişi yerlesemedi. Bir kısmı da elbette tercih yapmadı veya Kıbrıs'a yerleşti.
    Cevapla
  • Yalçın 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimse yerleşemedi de , 1 milyonluk kontenjan nasıl doldu. Hâlâ boş yapıyorsun, ben eğitimciyim ve yıllardır sınavlara öğrenci geliştiriyorum. Bırakın da bilenler yorum yapsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi