Başkan Erdoğan müjdesini vermişti! Bakan Özer: 136 milyon yardımcı kaynağı teslim ettik

MİLLİ Eğitim Bakanı Mahmut Özer "Şu an itibarıyla 136 milyon kaynağı öğrencilerimize ulaştırmış oluyoruz. Eğitim-öğretim yılı 12 Eylül'de başladığında masalarda ücretsiz bir şekilde hem ders kitabı hem yardımcı kaynaklar olacak" dedi.

Başkan Erdoğan müjdesini vermişti! Bakan Özer: 136 milyon yardımcı kaynağı teslim ettik
Başkan Erdoğan müjdesini vermişti! Bakan Özer: 136 milyon yardımcı kaynağı teslim ettik
GİRİŞ 24.08.2022 18:30 GÜNCELLEME 24.08.2022 18:32
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Özer, Elmadağ ilçesindeki Hasanoğlan Ders Aletleri Yapım Merkezi'nde anaokulları ve ana sınıfları için hazırlanan eğitim materyali ve donatım malzemelerinin illere uğurlanması törenine katıldı. Programda Bakan Özer'in yanı sıra AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Temel Eğitim Genel Müdürü Tuncay Morkoç ve çok sayıda davetli de yer aldı.

Bakan Özer, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı hazırlıklarına çok hızlı şekilde İstanbul'dan başladıklarını ve bu süreçte bazı ilkler yaşandığını söyleyerek, "Birincisi, milli eğitim tarihinde ilk kez tüm okullara bütçe göndermeye başladık. Bakanlık daha önce sadece ortaöğretim kurumlarına bütçe gönderiyor ama diğer anaokulu, ilkokul, ortaokula bütçeyi il veya ilçe milli eğitim müdürlükleri üzerinden gönderiyorduk. İlk kez okulların temizlik malzemesinden kırtasiye malzemesine, onarımından atölye donatımına ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tüm okullarımıza ilgili genel müdürlüklerimizin, temel eğitim, ortaöğretim, mesleki ve teknik eğitim, din öğretimi, özel eğitim ve rehberlik hizmetleri genel müdürlüklerimiz bütçelerine gönderildi. Bu, milli eğitim tarihimizde yıllardan beri özlenen, konuşulan ama bir türlü uygulamaya sokulamayan bir adımdı. Gerçekten bu adımı atmaktan büyük mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

Okul yöneticilerinin, okulların ihtiyaçlarını karşılamak için kimseyle iletişim kurma gereği duymayacağını belirten Bakan Özer, yöneticilerin eğitim kalitesine odaklanması amacıyla önemli fırsata kavuştuğunu dile getirdi. 

'YARDIMCI KAYNAK OLAYINI 1 YILDA ORTADAN KALDIRDIK'

Bakan Özer, ikinci önemli adım olarak da bu yıl yardımcı kaynak kitapların ücretsiz verileceğini açıklayarak, şunları kaydetti:

"Son zamanlarda ders kitaplarının verimliliğiyle ilgili spekülasyonlar yapılmaya başlamıştı. Hemen bakanlık olarak tüm imkanlarımızı kullanarak yardımcı kaynak üzerine eğilmeye başladık. Yıllardan beri kronik olan, velilere ilave yükler yükleyen, aynı zamanda okullarımız, öğretmenlerimizin de bir şekilde sıkıntılı süreçlerle yüzleşmesine yol açan yardımcı kaynak olayını da 1 yıl gibi kısa sürede ortadan kaldırdık. Biz yola çıkarken '2022 yılının sonuna kadar 100 milyon yardımcı kaynağı çocuklarımızla buluşturacağız' dedik. Şu an itibarıyla 136 milyon kaynağı öğrencilerimize ulaştırmış oluyoruz. Yani eğitim- öğretim yılı 12 Eylül tarihinde başladığı zaman çocuklarımızın masalarında sadece ders kitapları olmayacak, yardımcı kaynakların tamamı da basılı ve ücretsiz bir şekilde ulaştırılmış olacak. Sadece 12'nci sınıflara 20 farklı kaynak kitap hazırlattık. Bir sonraki eğitim öğretim yılında da ders kitaplarıyla yardımcı kaynakları birleştireceğiz."

Bakan Özer, bakanlık tarafından başlatılan, okul öncesi eğitim seferberliği kapsamında; 1400 anaokulu ve 10 bin ana sınıfı için hazırlanan eğitim materyali ve donatım malzemelerinin sergilendiği alanı gezdikten sonra eğitim materyallerini taşıyan TIR'ları uğurladı. 

KAYNAK: DHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • yakan yansın 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletimize zeval vermesin. Şimdi bazı öğretmenler başka yardımcı ders kitapları aldırırlar. Kesinlikle yasaklanmalı.
    Cevapla
  • İhsan Başerli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir de öğretmenlere yardımcı kitap aldırmak suç olup soruşturma geçireceksiniz deseniz iyi olur adamlar sizi ve kurallarınızı din-le-mi-yor
    Cevapla
  • GERÇEK 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakan hazırlardınız yardımcı kitapları lütfen komisyonlarda incelerin. Eğer komisyon onay vermişse onları da değiştirin. Geçen 3. Sınıf matematik yardımcı kitabından soru çözüyoruz. Sorular basitten zora doğru gitmiyor karışık ve zor sorular o kadar zor ki orta okula giden abileri çözemiyor...
    Cevapla
  • Misafir-x 1 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden alım gücümüz olmadığı için üst sınıftaki abilerden yarı fiyatına ders kitabı satın alırdık. sonra üniversite harcı ödemek için canımız çıktı. şimdi kitaplar bedava, çoğu okulda sınıflarda akıllı tahta var. Üniversite harçları kaldırıldı şimdi de kyk borçlarındaki faiz kaldırıldı. Nankör olmamak gerek Allah devletimize zeval vermesin.. eksikler var ama inşallah onlar da giderilir yeter ki bir olalım vatana ihanet etmeyelim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!