Öğretmen çocuklarına kontenjan sınırı olmadan nakil imkanı

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yapılan düzenlemede öğretmen çocuklarının nakil ve geçiş işlemleri konusunda değişikliğe gidildi.

Öğretmen çocuklarına kontenjan sınırı olmadan nakil imkanı
Öğretmen çocuklarına kontenjan sınırı olmadan nakil imkanı
GİRİŞ 22.11.2022 14:10 GÜNCELLEME 22.11.2022 14:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yapılan yeni düzenlemeye göre, görev yeri değişikliği yapan öğretmenlerin öğrenci olan çocuklarının liselere nakil ve geçişlerinde gideceği okulda boş kontenjan kriteri aranmayacak.

15 Kasım 2022’de Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe dair detayları paylaşan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Görev yeri değişen öğretmenlerimiz, lise çağındaki çocuklarının nakil işlemlerindeki kontenjan sınırı nedeniyle kendi merkezî sınav puanlarının daha altında ya da kayıt alanlarının uzağında okullara gitmek durumunda kaldığına yönelik sorunları bize ilettiler. Biz de tayin olan öğretmenlerimizin çocuklarının liselere nakil konusunda yaşadığı sıkıntılarını gidermek amacıyla okul değişikliği işlemlerindeki kontenjan şartını kaldırdık. Buradaki kriterimiz, merkezî sınav puanıyla öğrenci alan okullarda öğrencinin taban puanı, ortaöğretim kayıt alanı içinde tercihe bağlı olarak öğrenci alan okullarda ise yerleştirme dengesinin sağlanması olacak.” dedi.

Görev yeri değişen öğretmenlerin çocukları, ortaöğretim süresince bir defaya mahsus olmak üzere kontenjan şartı aranmadan nakil yapabilecek.

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 1
  • İhsan Başerli 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar adaletten yoksunuz ya tamam öğretmen çocuğuna bu hakkı tanıdın diğer zorunlu atamaya tabi memur çocukları ne olacak veya işinden dolayı göç eden vatandaş çocuğu. Ayrıca atama hakkı olan öğretmen sırf çocuğu iyi okula gitsin diye bu hakkı avantaja çevirecek yazık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı