Son dakika: Özel okul ücretlerinde zam oranı belli oldu! Bakan Özer'den açıklama

Son dakika haberi: Özel okul ücretlerine yapılacak zam merak konusuydu. Milli Eğitim Bakanı Özer, 2023 fiyatını TÜFE'yi baz alacak şekilde belirlediklerini kaydederek, "Özel okul zammı yüzde 65 olacak" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 04.01.2023 17:00 GÜNCELLEME 04.01.2023 17:13
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: "Özel okullara ne kadar zam yapılacak?" sorusu yanıt buldu. 

ÖZEL OKUL ÜCRETLERİNE NE KADAR ZAM YAPILDI?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yeni yılda yapılacak zam oranıyla ilgili açıklama yaptı. Özer, "TÜFE bez olacak şekilde 2023 fiyatını belirleme kararı aldık. Özel okul zammı yüzde 65 olacak" ifadelerini kullandı. 

Bakan Özer, okul ücretlerine yapılan zammı şu sözlerle duyurdu: 

"Bildiğiniz gibi Milli Eğitim Bakanlığı Ocak ayında açıklanan ÜFE ve TÜFE oranlarını dikkate alarak bir sonraki eğitim-öğretim yılının özel eğitim ücretlerini belirliyor. 

Bakanlık olarak bu sene bir değişikliğe gidiyoruz. ÜFE'den ziyade TÜFE'yi baz alarak 2023 fiyatını belirleme kararını aldık. Hem 2023 yılındaki enflasyon beklentisinin düşük olması hem de velilerimizin bu süreçte desteklenmesi bağlamında Milli Eğitim Bakanlığı olarak 2023 fiyatlarındaki artışın yüzde 65 olarak belirlenmesi kararını aldık. 

"VELİLERİ DESTEKLEMEK İÇİN BÖYLE BİR KARAR ALDIK"

Özel eğitim kurumları temsilcileriyle de bu oranı tartıştık. Şunu belirtmem lazım: Buradaki arkadaşların tamamı bu fiyatın yetersiz olduğu yönündeki kanaatlerini bize ifade ettiler. Ben, özgür bir şekilde bu görüşlerini bizlerle paylaştıkları için kendilerine müteşekkirim. Ama biz hem hükümet olarak hem Milli Eğitim Bakanlığı olarak 2023 yılındaki enflasyon beklentilerini ve Tüketici Fiyat Endeksi'ni dikkate alarak böyle bir karar aldık. Hem de velilerimizi desteklemek için böyle bir karar aldık ve bu kararı yarından itibaren uygulamaya sokmuş olacağız."

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 85
  • ali_izmir1982 1 yıl önce Şikayet Et
    40 bin tl idi bu sene yemek servis hariç seneye %65 zamla 66 bin tl oluyor 4000-tl + yemek servis içinde 1500-tl ayda toplam 5500-tl ödüyordum. önümüzdeki sene 9075-tl oluyor bu %65 lik zamla yani asgari cüret ödüyordum okul için gene asgari ücret den biraz fazla ödenecek
    Cevapla
  • Aydın 1 yıl önce Şikayet Et
    Az olmuş bence.
    Cevapla
  • cevdet 1 yıl önce Şikayet Et
    %30 memura zam okul %65 devlet okulları tam gün olsun çoçukları özelden alacağım mecbur nasıl ödeyeyim devlet okulu saat 2 de bitiyor 5 e kadar uzatın özel okullar talep gelmeyince fiyatı aşagı çekerler
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    gariban ölsün... özel okullar 90 ve öncesi gibi zengin okulları olma yolunda ilerletiliyor... yaşayan insanlara %50 ve altı zam, işletmelere, vergilere yağdır mevlam zam iyi eşleşme valla...
    Cevapla
  • bozkardaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Sorun şükürsüzlük degil tutarsızlık,madem tüfe %65 bunu devletin bakanı açıklıyor asgari ücret özel sektörden müteşebbisten çıkıyor küçük ve orta esnaf kan aglıyor kepenk indiriyor neden %55 zam yapıldı hadi diyelim yapıldı ozaman emekli ve memurun ne suçu var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!