Gine Bissau'da Eğitim ve Sağlık Külliyesinin Temeli Atıldı

İDDEF’in, Gine Bissau'da inşa edeceği eğitim, ibadet ve sağlık hizmetleriyle beraber ekonomik yaşamın olacağı külliyesinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Gine Bissau'da Eğitim ve Sağlık Külliyesinin Temeli Atıldı
Gine Bissau'da Eğitim ve Sağlık Külliyesinin Temeli Atıldı
GİRİŞ 17.01.2023 12:34 GÜNCELLEME 17.01.2023 12:34

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) Batı Afrika ülkesi Gine Bissau’da yapacağı hizmetler için geçtiğimiz aylarda bir araya geldiği Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo ile ülkedeki kalıcı eser, eğitim ve insani yardım çalışmalarını görüşmüştü. O önemli görüşmenin ardından ise Cumhurbaşkanı Embalo’nın onayı ve resmi işlemlerin tamamlanmasıyla Gine Bissau’ya değer katacak projede ilk kazma vuruldu.

TEMEL ATMA MERASİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İDDEF, başkent Bissau’da 25 dönüm arazi üzerine inşa edilecek ve içerisinde cami, medrese, hastane ve 24 adet dükkandan oluşacak çarşının yer alacağı külliye için temel atma merasimi gerçekleştirdi. Gine Bissau’da tarihi bir günün yaşandığı ve yoğun katılımın olduğu programa, İDDEF yetkilileri ve İsmailağa Camiasından hocaefendiler ile Gine Bissau Başbakan Yardımcısı Suares Sambu, İçişleri ve Kamu Düzeni Bakanı Sandji Fati, İslam Yüksek Konseyi Başkan Yardımcısı Aladji Alanso Fati, Bayındırlık, İskan ve Şehircilik Bakanı Fidels Forbs, Maliye Bakanı Dr. Elidio Vieirate, Çevre Bakanı Viriato Soares Cassama, Bölgesel İdare Bakanı Dr. Fernando Gomes ve bölge yöneticileri ile vatandaşlar katıldı. 

GİNE BİSSAU BAŞBAKAN YARDIMCISI SAMBU'DAN İDDEF VE TÜRKİYE'DEKİ HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR

Törende konuşan, Gine Bissau Başbakan Yardımcısı Suares Sambu projenin ülkesine ve vatandaşlarına katacağı eğitim ve sağlık imkanı için İDDEF’e ve Türkiye’deki hayırseverlere teşekkür etti. Sambu ayrıca, külliye içerisinde inşa edilecek doğumhane ve çocuk kliniği ile beraber halkın rahat ibadet etme imkanı bulacağı cami ve çarşı projesinin adeta yaşam merkezi olacağına işaret etti. Konuşmaların ardından kalıcı eserler için temel atıldı. 

'5 BİN KİŞİLİK CAMİ, MEDRESE VE KAPALIÇARŞININ BULUNDUĞU KÜLLİYENİN TEMELİNİ ATTIK'

İDDEF’ten yapılan açıklamada, “5000 kişilik cami, 80 kişi kapasiteli yatılı ihtisas medresesi, kadın doğum, doğumhane ve çocuk kliniği ünitelerinin yer aldığı hastane ve 24 adet dükkandan oluşan kapalı çarşının olduğu külliyenin temelini attık. Geleceğe eser bırak sloganıyla eğitim, ibadet ve sağlık hizmetlerini insanlığa sunmanın ilk adımını Gine Bissau’da da attığımız için mutluyuz. Özellikle anne-çocuk ölüm oranının Afrika’daki en yüksek ülkelerinden biri olan Gine Bissau’da sağlık tesisini inşa etmenin ülke için büyük öneme sahip olduğunu biliyoruz. En kısa sürede yapımını tamamlayacağımız kalıcı eserlerin şimdiden ülkeye hayırlı olmasını temenni ederek, hayırseverlerimize teşekkür ederiz” denildi. 

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!