İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine müjde: Ücretsiz yemek verilecek

Milli Eğitim Bakanlığı'nca, "Ücretsiz yemek uygulamasına, ağırlık okul öncesi eğitimde olacak şekilde başlanacak ve kademeli olarak uygulamanın kapsamı ilköğretim ve ortaöğretimi de kapsayacak şekilde genişletilecek" denildi.

İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine müjde: Ücretsiz yemek verilecek
İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine müjde: Ücretsiz yemek verilecek
GİRİŞ 04.02.2023 20:21 GÜNCELLEME 04.02.2023 20:21
Bu Habere 135 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada; 2022-2023 eğitim öğretim yılı 2'nci dönemi itibarıyla 5 milyon öğrenci için kademeli olarak hayata geçirilecek ücretsiz yemek uygulamasına ilişkin hazırlıkların tamamlandığı belirtildi. Eğitim öğretim yılının başında ücretsiz yemekten faydalanan ve yaklaşık 1,5 milyon olan öğrenci sayısının, önce 1,8 milyona çıkarıldığı, bu sayının ikinci dönemden itibaren 5 milyona çıkarılması için çalışmaların tamamlandığı kaydedildi.

Açıklamada, "Ücretsiz yemek uygulamasına, ağırlık okul öncesi eğitimde olacak şekilde başlanacak ve kademeli olarak uygulamanın kapsamı ilköğretim ve ortaöğretimi de kapsayacak şekilde genişletilecek. Ücretsiz yemek uygulamasının usul ve esaslarının yer aldığı Yemek/Beslenme Hazırlama ve Dağıtımı Kılavuzu, uygulanmak üzere 81 il Valiliklerine gönderildi. Resmi kurumlarda okul öncesi eğitime devam eden tüm çocuklarımıza haftanın 5 günü, günlük bir öğün beslenme verilecek. Bu kapsamdaki 1 milyon 450 bin öğrenci, bir öğün beslenme hizmetinden faydalanmaya başlayacak. Ana sınıfı bulunan birleştirilmiş sınıflı ilkokullara devam eden öğrenciler de günlük beslenme hizmetinden yararlandırılacak. Yatılı bölge ortaokullarında eğitim alan ve yatılılık hizmetinden yararlanmayan gündüzlü tüm öğrencilerimize de günlük bir öğün ücretsiz beslenme desteği verilecek" denildi.

Okul mutfağında yemek hazırlayacak anaokulları ile bünyesinde ana sınıfı bulunan okul ve kurumların mutfak ihtiyaçları için ilgili okullara gerekli bütçe tahsisi yapıldığı, kendi mutfağında yemek hazırlanması mümkün olmayan okullar için beslenme hizmetinin sadece Milli Eğitim Bakanlığına bağlı meslek liseleri ve öğretmenevleri ile yemek hazırlayan diğer kamu kurumlarından satın alınarak tedarik edilmesi sağlanacağı kaydedildi.

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 135
  • Yolcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Cok yerinde bi karar olir ilkogretime giden butun cocuklari kapssmali...
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar akıllanmayacak size soruyorum bu devletin okullara yemek vermesi için alt yapısı var mı adamlar verdikleri kararla şimdi bütün türkiyedeki idarecileri öğretmenleri velileri öğrencileri zor duruma sokacaklar insanlar strese girecekler sonra biz şunu yaptık bunu yaptık diye hava atacaklar çok komik
    Cevapla
  • Kkkl 1 yıl önce Şikayet Et
    Peki kantincilik yapıp gecimini bundan sagliyanlar ne olacak bir tarafi yaparken bir tarafı yıkıyoruz
    Cevapla
  • Umut 1 yıl önce Şikayet Et
    Peki kentinden yiyecek alamayan çocuklar ne yapacak sonuçta kantinler kapansın demiyorlar
    Cevapla
  • Suna 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet bütün öğrencilere olsa iyi olurdu. İlkokullarda zaten kantin var. Yeterki tost ve içecek ücret desteği olsa yeterdi. Toplu alım olacağı İçin indirim de olabilirdi. Her okulun fiziki şartları yeterli değil. Sabah sabah abur cubur alan çocuklar, gün boyu hareketlerine hakim olamıyorlar . O yüzden kazalar çok oluyor .
    Cevapla
  • Halk 1 yıl önce Şikayet Et
    Valla ben 90 li yılların öğrencisiyim. Okulda yemek çıkardı fakat sınırlıydi.cuzi bir ücrete dönemlik yemek kartı veriliyordu. Aslında ihtiyacımız da vardı. Fakat sıra gelmiyordu bana. Yemeyi öyle isterdim ki... Bir dönem bir hocamız sağolsun bana kart aldi Kendi cebinden. O dönem en mutlu anlarimdi. 20 yıl geçti hala o yemeklerin tadını unutmam. En mutlu olduğum zamanlardı belki de. Şimdi bu yemek dağıtımı öğrenciler için çok iyi olacak. Yaşayan bilir....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!