45 bin öğretmen atamasının tarihi belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği 45 bin öğretmen atamasında tarih 8 Mayıs olarak açıklandı

GİRİŞ 24.03.2023 09:44 GÜNCELLEME 24.03.2023 13:51
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 45 bin yeni öğretmen atama takvimine ilişkin şunları kaydetti;

Öğretmen adaylarımızın ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri 27 Mart-1 Nisan tarihleri arasında alınacak. Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 4 Nisan’da ilan edilecek. Sözlü sınavlar, 7-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek, sonuçlar ise 18 Nisan’da açıklanacak. Öğretmen adaylarının atama tercihlerini 2-6 Mayıs tarihleri arasında alacağız, atama sonuçlarını ise 8 Mayıs’ta açıklayacağız. Öğretmenlerimiz 1 Eylül’den itibaren de okullarında görevlerine başlayacak. Sürecin eğitim ailemize katılacak tüm öğretmen adaylarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

BRANŞ BAZINDA KONTENJAN DAĞILIMI

Atamaya esas teşkil eden 103 alandan atama yapılacak. 45 bin öğretmen alımında sınıf öğretmenliği için 7 bin 878 kontenjan, rehberlik alanına 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği 3 bin 269, ilköğretim matematik 2 bin 656, din kültürü ve ahlâk bilgisi alanı için 2 bin 604 kontenjan ayrıldı. Atama yapılacak alanlara başvuru için 50 taban puan esas alınacak.

SON 20 YILIN EN BÜYÜK ÖĞRETMEN ATAMASI

Öğretmen atamaları en fazla son 20 yılda yapıldı. Bu sayı 500 binden 1 milyon 200 binlere ulaştı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği yeni 45 bin öğretmen ataması, son 20 yılda bir defada yapılan ilk ve en büyük öğretmen ataması olacak. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımıza eğitime verdikleri büyük destekleri için şükranlarımı sunuyorum.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 54
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    hiç adil bir dağıtım olmamıs biyoloji çok düsük bu hatayı düzeltip ek kontenjan verilsin biyoloji ögretmenlerine
    Cevapla
  • Kul Hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    5 yıl özel sektör deneyimi olmayan hiç kimseyi kamu görevlisi yapmayacaksın. gelir gelmez yatmayı öğrenip kamu görevinin kıymetini bilmiyorlar.
    Cevapla
  • dadas 1 yıl önce Şikayet Et
    Nankör.her zaman nankördür.
    Cevapla
  • Ankaralı 1 yıl önce Şikayet Et
    Reisten Allah razı olsun. Durmak yok tam yol devam.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ağzı olan konuşuyor.Daha iyisini yapan varsa göster.Bedava kitap ,tablet bunlar kaç para tutuyorehic hesapladı mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik