Ara tatil olacak mı? Bakan Özer'den son dakika açıklaması

Deprem bölgesinde bir yandan okullar açılıp eğitim yaşamı yavaş yavaş normale döndürülmeye çalışılırken ara tatilin yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu. Bakan Özer bu konuya açıklık getirdi.

GİRİŞ 25.03.2023 09:05 GÜNCELLEME 25.03.2023 09:24
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş depremi sonrası ikinci dönemde okulların açılması ertelenmişti. Depremin etkilediği 10 il de dahil olmak üzere tüm ülkede iki hafta okullar tatil edilmiş, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, afet bölgesindeki illerde okulların kademeli olarak açılacağını açıklamıştı.

ARA TATİL OLACAK MI?
Bölgede bir yandan okullar açılıp eğitim yaşamı yavaş yavaş normale döndürülmeye çalışılırken öğrenci ve veliler ise ara tatilin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Okulların ikinci dönem açılış tarihinin gecikmesi nedeniyle 17-24 Nisan arasındaki ikinci ara tatilin olup olmayacağı merak ediliyordu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e bu konuya ilişkin Hürriyet'ten Nuran Çakmakçı'ya konuştu.  Bakan Özer, ara tatilin yapılacağını, şu anda bunun kaldırılmasının gündemde olmadığını hatta öğretmenlerin de ara tatilde idari izinli sayılacağını açıkladı.

ARA TATİL NE ZAMAN?
Okullarda ikinci ara tatil 17-20 Nisan 2023'te yapılacak.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 70
  • Semih 1 yıl önce Şikayet Et
    Kıskanç yorum yapanlar, yani şimdi ara tatil resmi bir tatil. biz sayın bakanımıza şunu mu diyelim, " sayın bakanım biz tatil istemiyoruz siz öğrencileri gönderin biz kafamıza göre ders yapalım" mı diyelim sizin için. Yeter yahu yeter bir öğretmen düşmanlığıdır gidiyor. Öğretmen olmasa okumayı yazmayı sınavı bilgiyi rüyanızda mı öğrenecektiniz sadece 24 kasım riyakarları.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    22 yıllık sınıf öğretmeni olarak yazıyorum. Ara tatil uygulması çok doğru. Çünkü çocuklar dönemin ortasına geldiğinde yoruluyorlar ve derse katılımları düşüyordu. Dönem ortasındaki ara tatil dinlemelerini sağlıyor. Tatil dönüşünde yüksek bir enerjiyle derse katılımları artıyor.
    Cevapla
  • ogretmen 1 yıl önce Şikayet Et
    bir gariplik yok ...resmi iş takvimine göre 17-20 Nisan ...pratikte 14.Nisan.Cuma günü başlıyor.bayramin 3.gunu son buluyor
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    İdarecilerede idare izin varmı
    Cevapla
  • Bayırbucak 1 yıl önce Şikayet Et
    Ara tatil 5 gün 1 günü bayram bir günü arefe kaldı 3 gün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 34 ile son dakika uyarısı!
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: 210 şahıs gözaltına alındı