YÖK son dakika kararını duyurdu!

Yükseköğretim Kurulu, depremden etkilenen illerde ikamet eden adaylara kendi illerindeki üniversitelere yerleşirken genel kontenjanda herhangi bir eksiltmeye gitmeden yüzde 25 ek depremzede kontenjanı ayrılmasını kararlaştırdı.

YÖK son dakika kararını duyurdu!
YÖK son dakika kararını duyurdu!
GİRİŞ 10.05.2023 10:33 GÜNCELLEME 10.05.2023 10:34
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... YÖK'ten depremzede öğrencilere ek kontenjanla ilgili açıklama geldi.  Yükseköğretim Kurulu, depremden etkilenen illerde ikamet eden adaylara kendi illerindeki üniversitelere yerleşirken genel kontenjanda herhangi bir eksiltmeye gitmeden yüzde 25 ek depremzede kontenjanı ayrılmasına karar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Adana'da yaptığı açıklamada, "Deprem illerimizdeki lise öğrencilerimize, kendi illerindeki devlet üniversitelerine yerleşirken genel yerleştirme dışında %25 ilave kontenjan ayırıyoruz. 21 bin 560 öğrencimizin yararlanabileceği bu düzenlememiz gençlerimize hayırlı olsun." demişti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 37
  • 46 Maraş 11 ay önce Şikayet Et
    Kendi illerindeki üniversite zaten o ildeki herkes depremzede diğer üniverstelerdede böyle kontenjan açmalılar
    Cevapla
  • Ahmet 11 ay önce Şikayet Et
    Bu depremzede òģrencilere ek puan verilse daha mantikli diye dùşùnùyorm
    Cevapla
  • Hatay 11 ay önce Şikayet Et
    Yeterli puan alabilecek kadar çalışabilecekmiyiz %25den yararlanalım
    Cevapla
  • 44 Malatya 11 ay önce Şikayet Et
    Biz kalacak yer bulamadık Malatya depreminde yurta kaldı kızımda oğlumda girecek sınava bence puan verecekti calışacak ortam yok akılarında kalmıyor şimdi Malatya dayız halen sallanıyoruz bence depremi geçiren çoçuklarımıza puan verilseydi depremde sonra kızım sol elinde titremeleri var resim yapıyor ilaç kullanmadan yapamıyor deprem halen oluyor kalacak yerimiz yok cadırlardayız
    Cevapla
  • İrfan 11 ay önce Şikayet Et
    Adil değil bence. Mezunlar deprem yaşamadı mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu
Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika parti kapatma açıklaması