Son dakika haberi: LGS sonuçları açıklandı!

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) internet sitesinde erişime açıldı. Kılavuz ise 26 Haziran'da erişime açılacak.

GİRİŞ 23.06.2023 12:39 GÜNCELLEME 23.06.2023 19:02
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... MEB tarafından yapılan açıklamada, 4 Haziran'da gerçekleştirilen LGS kapsamında "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav" sonuçlarının açıklandığı bildirildi. Adaylar, Bakanlığın "http://meb.gov.tr" internet adresinden sınav sonuçlarını görebilecek.

KILAVUZ 26 HAZİRAN PAZARTESİ YAYIMLANACAK

Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu ise 26 Haziran'da yayımlanacak. Adaylar, tercihlerini 3-19 Temmuz'da yapabilecek.

TERCİHLER 3-19 TEMMUZ TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK

Adaylar 3-19 Temmuz tarihleri arasında tercihlerini yapabilecek.

'EYLÜL AYI BAŞLADIĞINDA BURADA EĞİTİM-ÖĞRETİM SÜRECİNİ SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE BAŞLATMIŞ OLACAĞIZ'

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay'da, eylülde eğitim öğretim sürecinin sağlıklı şekilde başlatılacağını söyledi. Bakan Yusuf Tekin, sözlerine şöyle devam etti:

Hatay halkına şunu taahhüt etmek istiyorum: Hiç kimsenin tereddüdü olmasın, eylül ayı başladığında burada eğitim öğretim sürecini sağlıklı bir şekilde başlatmış olacağız. Hem ilimizde çalışan öğretmen arkadaşlarımız açısından hem de yeni tayin olarak ilimize gelecek öğretmen arkadaşlar açısından başta barınma olmak üzere bütün ihtiyaçlarını giderebileceğimiz tedbirleri yine eylül ayına kadar almış olacağız. Bu süreç içinde öğretmen arkadaşlarımızın psikolojik desteğe ihtiyacı oldu. Öğrenci arkadaşlarımızın da hem psikolojik hem de akademik eksiklikleri ortaya çıktı. Biz yaz aylarında bu eksiklikleri de giderecek yaz kursları, destek kursları, takviye kursları açarak bu eksiklikleri de gidermeye çaba sarf edeceğiz.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Sivasspor 10 ay önce Şikayet Et
    Deprem dolayısıyla 8.sınıf 1.dönemden soru soru soruldu.geçtiğimuz yıllara nazaran kolay bir sınavdı.ama herkes aynı sorularla synı şartlarda sınava girdi.hiç kimse sızlanıpta mağdur edebiyatı yapmasın.
    Cevapla
  • LGS 2023 10 ay önce Şikayet Et
    LGS de matematik ve fen dersleri belirleyici olmalı,matematik zor sorularında zorlanan 3,5 yanlışı çikan ögrenciler de fulledi matematiği.Bu da puanlarda yigilmalara neden oldu.Bu sene herhangi bir bölgenin en iyi okulu en iyi ögrencilerin tamamını alamayacak.En iyi ögrenciler diğer okullara da dağilacak.Bu durum 4 sene sonraki yks sınavında okul başarılarında görülecek.
    Cevapla
  • LGS Mağduru 10 ay önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun. 489 ile 0,36'ya girdim. Adaletsizliğin daniskası...
    Cevapla
  • Öztürk 10 ay önce Şikayet Et
    tüm soruları cevaplayanlar senden önce demektir
    Cevapla
  • yahya 10 ay önce Şikayet Et
    zeki öğrencileri harcayan bir sınav oldu
    Cevapla
  • Remzi 10 ay önce Şikayet Et
    Dengesiz bir sınavdı, özellikle matematik için sarf edilen emeklere yazık oldu. Emek verenle vermeyen ayırt edilemedi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak