2023 Maarif Türkiye Mezunları' İstanbul'daki törende buluştu

Uluslararası Türkiye Maarif Vakfı okullarını bitirdikten sonra yükseköğrenimlerini Türkiye'de tamamlayan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi.

2023 Maarif Türkiye Mezunları' İstanbul'daki törende buluştu
2023 Maarif Türkiye Mezunları' İstanbul'daki törende buluştu
GİRİŞ 06.07.2023 00:16 GÜNCELLEME 06.07.2023 00:16

Beykoz'daki Sabancı Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen 2023 Maarif Türkiye Mezunları Mezuniyet Töreni'ne vakıf yöneticileri ve mezun öğrenciler katıldı.

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, törende yaptığı konuşmada, tarihteki büyük insanların çok farklı havzalardan ve ülkelerden eğitim alarak yetiştiklerini söyledi.

'TÜRKİYE'NİN HER YANI AYRI BİR GÜZELLİĞİE, GELENEĞE SAHİPTİR'

Akgün, "Türkiye'nin farklı şehirlerinde okudunuz. Türkiye'nin her bir yeri ayrı bir güzelliğe, ayrı bir geleneğe sahiptir. İster Türklerin ilk başkenti Konya'yı alın, ister Bursa'yı, Edirne'yi, Gaziantep'i, Trabzon'u ve modern başkentimiz Ankara'yı alın. Nerede okursanız okuyun Türkiye'nin şehirleşmesi, hele son yüz yıldaki gelişmesi, kalkınması, modernleşmesi ve bugünkü modern Türkiye'nin temsil ettiği dünyadaki yeri itibarıyla sizlere kazandırdığı büyük tecrübeler, insanlar ve yeni ufuklar vardır." diye konuştu.

'BU TOPRAKLAR BÜYÜK MEDENİYETİN TAŞIYICISI OLAN CANLI BİR MÜZEDİR'

Türkiye Maarif Vakfının vizyonunun "dünyanın her yerinde ilmini ve irfanını insanlığın barışı, huzuru ve iyiliği için kullanacak iyi insanlar yetiştirmek" olduğunu kaydeden Akgün, "Bu topraklar, Türklerin Selçuklu ve Osmanlı geleneğiyle son 1500 yıllık İslam tarihinin belki bin yılına damgasını vurmuş büyük bir medeniyetin taşıyıcısı olan bir canlı müzedir. Bu topraklarda Mevlana'nın dediği gibi, insan sevgisinden başka bir şey görmezsiniz. Yunus Emre'nin dediği gibi, yetmiş iki buçuk milleti bir bilmek bizim geleneğimizdir. Bu ilimde de böyle, sosyal ilişkilerde de böyle, kültürde de böyle." ifadelerini kullandı.

Akgün, Türkiye Maarif Vakfının bugün 51 ülkede açmış olduğu 440 okulla 52 bin öğrencisine iyilik duygusunu götüren küresel bir eğitim kurumu olduğunu dile getirdi.

'MAARİF MEZUNU ÖNCELİKLE YERLİ VE MİLLİ ZİHİNLE YETİŞİR'

Öğrencilere ülkelerine döndükten sonra diplomat, mühendis, tüccar, akademisyen, öğretmen gibi farklı görevler üstleneceklerini hatırlatan Akgün, "Hangi vazifeyi yaparsanız yapın, bizim için önemli olan sizin ülkenize gittiğinizde bu kültürü, bu geleneği oralara taşımanız ve iyi insanların sayısının artarak ancak dünya barışının kurulabileceğine inanmanız. Bunu yaptığınız ölçüde bizler Maarif Vakfı ve Türkiye olarak vazifemizi yapmış oluruz." dedi.

Mezunlara, kendi ülkelerindeki insanlara hizmet etmek için uğraşmalarını tavsiye eden Akgün, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Biz diyoruz ki bir Maarif mezunu öncelikle yerli ve milli zihinle yetişir. Kendi ülkesini sever, kendi birikimini teknolojik anlamda, dil anlamında ya da kültürel anlamdaki birikimini önce kendi insanına hizmet etmek, kendi ülkesini, milletini kalkındırmak için kullanır. Eğer buna inanırsanız, küresel dünyadan kopmadan kendi rekabetinizi koruyarak ama özgün olmayı deneyerek, zihinsel olarak birilerine, Batı'ya, Doğu'ya teslim olmak değil, kendi ülkeniz ve milletiniz için daha iyi hizmet edebilirsiniz. Buna inanın. Emin olun bu niyette olursanız Allah önünüzü açar, imkanlar, fırsatlar verir. Sizin ülkeniz de bizim ülkemiz de hep beraber kalkınır. Siz oradan elinizi uzatırsınız, biz buradan elimizi uzatırız. Dayanışma içerisinde daha insani, daha barışçıl, daha adil bir dünyanın kurulması için uğraşıyoruz. Bugün insanlığın ihtiyaç duyduğu şey esasen budur."

Törende daha sonra kütük-plaka töreni, flama teslim töreni ve mezunlara maarif nişanı takdimi yapıldı.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı
Naci Görğür, 'şakası yok' diyerek açıkladı: 'Buralar 9 şiddetine maruz kalacak'