Ümraniye'de 820 öğrenci yeni okuluna kavuştu

Ümraniye Belediyesi tarafından yaptırılan 28 derslikli ve 820 öğrenci kapasiteli Necmettin Öztürk İlkokulu’nun açılışını Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım yaptı.

GİRİŞ 23.09.2023 01:39 GÜNCELLEME 23.09.2023 01:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ümraniye Belediyesi tarafından Yamanevler Mahallesi’nde yaptırılan, eski belediye başkanlarından Necmettin Öztürk’ün hayırsever ailesinin katkılarıyla tamamlanan Necmettin Öztürk İlkokulu yapılan görkemli törenle eğitim hayatına başladı. 820 öğrenci kapasiteli okulun açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, İlçe Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, AK Parti İstanbul Milletvekilleri, Hayırsever Öztürk Ailesi ve çok sayıda davetli katıldı.

BAKAN TEKİN’DEN ÖZTÜRK AİLESİ’NE TEŞEKKÜR

Ümraniye’deki ilkokulun açılış töreninde bir konuşma gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Hayırsever Öztürk ailesinin değerli üyesi Hilal Hanım’a okulun her şeyiyle yakından ilgilendiği için bir kez daha teşekkür ediyorum. Hadi yapsınlar anlayışıyla değil de, beraber yapalım diyenleri daha çok seviyorum. Bu okulda okuyan çocuklarımızı, her sabah buraya geldiklerinde dua edecekleri, hayır duayla anacakları bir esere kavuşturmuş olduk. Öğretmen arkadaşlarımızla beraber bizim üzerimize düşen görev ise, sadece merhum Necmettin Öztürk Bey’e değil, bu ülkeye ve bu devlete hizmet etmiş her kim varsa her daim onların arkalarından dua edecek kuşaklar yetiştirmek istiyoruz. Okulumuzun Ümraniyemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 

BAŞKAN YILDIRIM: YARINLARI YÖNETECEK ÇOCUKLARIMIZIN YETİŞMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM

Törende konuşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “125 bine yakın öğrencisi olan Ümraniye’de hayırseverlerimiz sayesinde ilçedeki okul ihtiyacını halletmiş olacağız. Şu an da hayırsever sahiplerine yaptırdığımız iki okulumuzun daha yapımı devam ediyor. Bu vesileyle bir kez daha başta Necmettin Öztürk Abimizin eşi Meral Hanım ve Kızı Hilal Hanım’a çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Daha nice güzel açılışlarda buluşmak ümidiyle. Öğretmenlerimizin de böylesine güzel bir okulda vatanına, milletine, dinine ve devletine sahip çıkan, Türkiye’nin aydınlık yarınlarını yönetecek çocuklarımızı bu güzel okulda yetiştirmesini temenni ediyorum. Hepinize başarılar diliyorum” dedi. 

Açılış töreninde merhum Necmettin Öztürk’ün Kızı Hilal Öztürk Songun bir konuşma yaparak, babasının vasiyetinin Ümraniye’de bir okul yaptırmak olduğunu, bunu da yerine getirdiği için çok mutlu olduğunu ifade etti. Okul yapımı süresince Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın her zaman yanlarında olduklarını da sözlerine ekleyen Songun, emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını noktaladı.

YENİ OKUL ÖĞRENCİLERİNE KAVUŞTU

24 derslik ilkokul ve 4 derslik anaokuldan oluşan okul içerisinde; kapalı spor salonu, anaokulu ve ilkokul için ayrı bölümlerden oluşan bir kütüphane, toplantı salonu, 2 adet etüt salonu, öğretmenler odası, anaokulu ve ilkokul yemekhanesi bulunuyor. Yamanevler Mahallesi’nde inşa edilen ilkokul, bölgenin ihtiyacını önemli ölçüde karşılamış olacak.





Furkan Uyar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Furkan Uyar

Editör Hakkında

1984 yılında Denizli'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesinin Halkla İlişkiler ve İşletme bölümlerinden mezun oldu. 2004 yılında televizyon sektöründe çalışma hayatına başladı. 2012 yılında giriş yaptığı internet haber editörlüğüne Haber7.com'da devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Hakan 5 ay önce Şikayet Et
    Kazım Karabekir Mahallesi'nde bir tane ilkokul var sınıflarda 60 kişi var başkan bir an önce Kazımkarabekir de okul konusunda yardımcı olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri