Son dakika: MEB, milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren ortak sınav kararını duyurdu!

MEB'den yapılan açıklamaya göre; ortak sınavlarda da açık uçlu sorular kullanılabilecek. Bunun dışında kalan tüm ortak yazılı sınavlar ile diğer tüm yazılı sınavların soruları açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan oluşacak.

GİRİŞ 27.09.2023 12:23 GÜNCELLEME 27.09.2023 12:24
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğrencilerin gelişimini takip etmek, müfredatın işlenmesinde okullar arasında bütünlük sağlamak ve uygulama birliği oluşturmak amacıyla "ortaokul ve lise düzeyinde, ülke, il ve okul genelinde 3 farklı ortak sınav uygulaması" bu yıl başlıyor.

Yapılacak ortak sınavlara ilişkin ayrıntılar netleşti.

Bu öğretim yılına mahsus olmak üzere Bakanlık, il ve ilçe geneli yapılacak ortak yazılı sınavlarda çoktan seçmeli sorular kullanılacak.

Gerekli altyapı hazırlandıktan sonra bu sınavlarda da açık uçlu sorular kullanılabilecek. Bunun dışında kalan tüm ortak yazılı sınavlar ile diğer tüm yazılı sınavların soruları açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan oluşacak.

İKİ AŞAMADA YAPILACAK

Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı ve yabancı dil derslerinin sınavları yazılı ve uygulamalı olmak üzere iki aşamada yapılacak.

Bu derslerin önce yazılı sınavları, sonra her öğrenci için yeteri zaman ayrılacak şekilde ders öğretmeni tarafından dinleme ve konuşma becerilerini ölçecek şekilde uygulama sınavları yapılacak.

81 ilde ortak yazılı sınav yapılacak ders ve tarihler geçen hafta açıklanmıştı. O sınavlar da çoktan seçmeli olacak.

SINAV GÜNÜ OKULLAR TATİL EDİLMEYECEK

Ortak sınavın yapılacağı gün ise okullar tatil edilmeyecek.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 74
  • Rah 6 ay önce Şikayet Et
    Okullar 1ekimde açıĺıp 1 haziranda kapanmalı. Eylül ve haziranda eğitim hiçbir zaman olmamıştır. Boşa eziyet.
    Cevapla
  • Misafir 1 7 ay önce Şikayet Et
    Yahu üniversite sınavını test yap lise sınavlarını yazılı. Nasıl çalışıyor mantığınız Allah aşkına. Yapılması gereken en az lise düzeyinde her bir sınıfın sene sonu sınavlarının ösym tarafımdan tüm ülkede ortak yapılması. Açık uçlu, kapalı uçlu nasıl sorarsan sor. Sonra da bu dört sınavın toplamında alınan notlarla üniversiteye geçme imkanı. Ortak sınavlar artırılabilir.
    Cevapla
  • Lale 7 ay önce Şikayet Et
    Hâlâ bakanlığın öğrencilerle ilgili ve okul ortamıyla ilgili yeterince bilgi sahibi olmaması üzücü Örneğin benim okulun %70 e yakını Türkçeden 70 üzeri not mümkün değil alamaz. Zaten okulun %20si göçmen okumayı ancak öğreniyorlar.Dilbilgisi konuları azaltılmalı diğer derslerde de özellikle lise de gerçek hayatta işe yaramayacak bilgi yüklerinden öğrenci rahatlatılmalı
    Cevapla
  • Nursel 7 ay önce Şikayet Et
    Bence de pilot okul seçilerek yapllabilirdi su an yanlls bir sistem bence
    Cevapla
  • Eğitim dostu ... 7 ay önce Şikayet Et
    Aslında teste çok kafa yoruluyor ama boşluk doldurmada da kelimeler verilmeden de kafa yorulur . Hangisi doğru tam bilemem ama inşallah psikoloji bozucu bir uygulama olmaz inşallah diğer yıl ki gibi olmaz .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kaza yapan İsrailli bakan Ben Gvir'in kaburgaları kırıldı
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu