Ücretsiz internet desteğinin detayları belli oldu!

Üniversitelilere bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık 10 GB kota tanımlanacak. Öğrenciler, ücretsiz interneti ekim ayı içerisinde kullanmaya başlayacak.

GİRİŞ 28.09.2023 06:24 GÜNCELLEME 28.09.2023 10:56
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, gençlere verilecek destekleri açıkladı.

Erdoğan, "Üniversiteli gençlerimize piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için toplamda 5 bin 500 liraya kadar teknolojik cihaz desteği vereceğiz." dedi.

Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlere, bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 gigabyte kota tanımlayacaklarını aktaran Erdoğan, gençlerin bu haklarını istedikleri 3 mobil şebeke operatörlerinden biri üzerinden kullanabileceğini söyledi.

Erdoğan'ın açıklaması sonrası, düzenlemeyle ilgili ayrıntılara ulaşıldı.

MALİYET DEVLET TARAFINDAN KARŞILANACAK

Bu kapsamda, 10 gigabyte internet kotasının maliyeti operatörler tarafından değil, devlet tarafından karşılanacak. Öğrenciler, ekim ayı içerisinde 10 gigabyte interneti kullanmaya başlayacak.

Bir öğrenci ya da gencin kendi üzerine tanımlanmış hattı yok ise ücretsiz internet paketini kullanamayacak. Dolayısıyla suiistimal ve mağduriyetlerin önüne geçilebilmesi için, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, BTK ve operatörler arasındaki görüşmeler devam ediyor.

YÜKSEK LİSANS VE AÇIK ÖĞRETİMİ KAPSAMAYACAK

Düzenleme, şu an için master, yüksek lisans ve açık öğretimi kapsamıyor. Kapsamın genişletilip daraltılmasıyla kararı Hazine ve Maliye Bakanlığı verecek.

KAYNAK: TRT HABER
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 26
  • vdt 6 ay önce Şikayet Et
    hattın öğrenci üzerine olması saçma olur, çocuklarımıza küçük yaşta hat almak zorunda kaldığımız için birçok öğrencinin hattı velisinin üzerine. üniversitelerin sisteminde her öğrencinin cep numarası mevcut, ücretsiz internetin bu numaralara tanımlanması gerekir.
    Cevapla
  • vdt 6 ay önce Şikayet Et
    İnternet paketine karşı olan yorumlara anlam veremiyorum, devir internet devri, evinden ayrı başka bir şehirde okuyan öğrencinin en büyük ihtiyaçlarından birisi internet paketidir. 10 gb internet en ucuz operatörde bile 100 tl den aşağı değil. Allah devletimize zeval vermesin. Reis Allah razı olsun.
    Cevapla
  • Vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    Tabi evet gençler youtubeden rahat rahat kota derdi olmadan short video izlesinler. Ev geçindiren kira ödeyeni düşünmeyin. Bravo size.
    Cevapla
  • pendiksss 6 ay önce Şikayet Et
    büyük bir marifetmiş gibi gurur duyulacak birşeymiş gibi paylaşmayı bırakın artık
    Cevapla
  • misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Milletin cebinden seçim yatırımı yapmak ne derece etik?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı
100 senede 2. defa oyun bozuluyor: Kalkınma Yolu neden bu kadar önemli?