Hüdayi Uzaktan Eğitim Merkezi'nde dersler başlıyor

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı İlmi Araştırmalar Merkezi (İLAM) desteğiyle faaliyet gösteren Hüdayi Uzaktan Eğitim Merkezi’nde yeni ders yılı 30 Ekim 2023 Pazartesi günü başlıyor.

Hüdayi Uzaktan Eğitim Merkezi'nde dersler başlıyor
Hüdayi Uzaktan Eğitim Merkezi'nde dersler başlıyor
GİRİŞ 30.10.2023 16:47 GÜNCELLEME 30.10.2023 16:47

2014 senesinden bugüne İslami İlimler ve Arapça alanlarında online eğitimler veren Hüdayi Uzaktan Eğitim Merkezi’nde (HUZEM), 2023/2024 Eğitim-Öğretim yılı için zengin ders çeşitliliği ve uzman eğitici kadrosuyla hazırlıklar tamamladı.

Eğitim kadrosunda Prof. Dr. Ömer ÇELİK, Prof. Dr. Saffet KÖSE, Prof. Dr. M. LÜTFİ ARSLAN, Prof. Dr. Mehmet Memiş, Prof. Dr. Temel YEŞİLYURT, Prof. Dr. Ahmet Cahid HAKSEVER, Prof. Dr. Fatih ÖZKAFA, Doç. Dr. Recep ÖZDİREK, Doç. Dr. A. Hikmet ATAN, Doç. Dr. Ebubekir SIDDIK YÜCEL, Doç. Dr. Faruk KANGER, Dr. Öğr. Üyesi Fatih ÇOLLAK, Öğr. Görevlisi Âdem SARAÇ, Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Sami KANBAŞ, Yaman SIRMABIYIKOĞLU, Cihat SUBAŞI, Sabahattin CAN, Hasan BAYDEMİR, Hayri ÜNAL, Basri Zilabid ÇALIŞKAN, Esad YÜKSEL, Abdulkadir TOPBAŞ gibi isimlerin yer aldığı Hüdayi Uzaktan Eğitim Merkezi’nin (HUZEM) bu seneki eğitim programı içeriğinde İslami İlimler alanında, “Tefsir, Hadis, Akaid, Fıkıh, Siyer, Tasavvuf, İslam ve Aile, İslam Tarihi, İslam Ahlakı ve Adabı, İslam Sanatları, Güncel Meseleler ve Çözüm Yolları” dersleri, Arapça alanında ise “Kur'an Okumaya Giriş (Elif-Ba), Tecvid, Kur’an-ı Kerim Kelime Meali, Modern Arapça A1 ve A2, Klasik Arapça (Emsile-Bina), Klasik Arapça (Avamil), YDS-Yökdil hazırlık, Osmanlı Türkçesi” gibi dersler verilecek.

Hüdayi Uzaktan Eğitim Merkezi (HUZEM) Genel Koordinatörü Yaman Sırmabıyıkoğlu "Her geçen sene uzaktan eğitime ilgi büyüyor. HUZEM'in yeni dönemi için binden fazla başvuru aldık, dünyanın birçok farklı şehrinden öğrenciler derslerimize katılıyor, kendini geliştiriyor, sertifikalı eğitimler alıyor. Zamanını verimli kullanmak ve bilgiye her şartta ulaşabilmek isteyenler için tüm imkanlarımızla HUZEM'i zenginleştirmeye devam edeceğiz, gösterilen ilgiden dolayı mutluyuz." açıklamasında bulundu. 

28 hafta sürecek olan HUZEM İslami İlimler 2023-24 Eğitim-Öğretim yılında dersler 30 Ekim 2023 Pazartesi günü başlıyor ama 14 hafta sürecek olan HUZEM Arapça 2023-24 Eğitim-Öğretim programı başvuruları ise 13 Kasım 2023 Pazartesi günü başlayacak. Derslerin başlangıç tarihinde sona erecek olan başvurular, talep olması durumunda uzatılacak.

HUZEM’de alanında uzman hocalar tarafından akşam saatlerinde, canlı sanal sınıf ortamında verilen dersler online olarak takip edilebilecek ama dersleri canlı olarak takip edemeyen katılımcılar, sisteme kayıt edilen canlı ders videolarını daha sonra izleme imkânı buluyor.

Hüdayi Uzaktan Eğitim Merkezi (HUZEM) İslami İlimler ve Arapça programlarına başvurular “www.huzem.org” sitesi üzerinden yapılmakta ve İslami İlimler'in 2 yıllık programını başarı ile tamamlayan katılımcılara Hüdayi Uzaktan Eğitim Merkezi (HUZEM) Sertifikası verilecektir.

AZİZ MAHMÛD HÜDÂYİ VAKFI HAKKINDA

İstanbul Üsküdar’da medfun bulunan Aziz Mahmûd Hüdâyi Hazretleri’nin aziz hatırasından ilhamla kurulan vakıf, insani yardım, eğitim, basın yayın, sosyal ve kültürel hizmetler gibi alanlarda faaliyet gösteriyor.

1985 yılında kurulan Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı, kamu yararına çalışan bir sivil toplum kuruluşudur.

16.12.2011 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla “Vergi Muafiyeti” statüsü kazanmış, 18.11.2013 tarihli İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın kararıyla “İzin Almadan Yardım Toplama” hakkı kazanmıştır.

Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (UN ECOSOC) üyesidir.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek