Son dakika: LGS sınavının tarihi açıklandı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS kapsamındaki merkezi sınavın 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacağını açıkladı

Son dakika: LGS sınavının tarihi açıklandı
Son dakika: LGS sınavının tarihi açıklandı
GİRİŞ 02.11.2023 09:47 GÜNCELLEME 02.11.2023 10:20
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Çocukların, 2023-2024 eğitim öğretim yılını 14 Haziran'da karnelerini alarak tamamlayacaklarını belirten Tekin, 15 Haziran Cumartesi gününün ise Kurban Bayramı arifesi olduğunu söyledi.

BAYRAM DETAYI DÜŞÜNÜLDÜ

Bu doğrultuda 2024'te yapacakları LGS kapsamındaki merkezi sınav tarihinin 2 Haziran Pazar olarak belirlendiğini bildiren Tekin, şunları kaydetti:

"Bu kararımızla, öğrencilerimizin sınava bayram öncesinde girmelerini daha da önemlisi öğrenci ve velilerimizin hem bayram hazırlıklarını hem de yaz tatili planlamalarını yaparken zihnen daha rahat olmalarını istedik. 2 Haziran'da yapılacak LGS sınavının soru sayısı ve soru şekliyle ilgili bir değişiklik olmayacağının bilinmesini isterim. Ayrıca tüm sorular sınav takvimine uygun olacak şekilde, sekizinci sınıf öğretim programlarında yer alan konu ve kazanımlar esas alınarak hazırlanacaktır."

Milli Eğitim Bakanı Tekin, sınav takvimi ve süreçle ilgili çalışma ve duyuruları yeri geldikçe paylaşmaya devam edeceklerini bildirdi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Esat gümüştaş 5 ay önce Şikayet Et
    Başkanım iyiki bu sistemi getirdiniz lgs çoooooooooooook güzel çalışan kazanır
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Kaldırın şu sınavı sayın bakanım yazık ya zombi gibi şuan çocuklar stresten
    Cevapla
  • Anne 5 ay önce Şikayet Et
    Lgs’yi kaldırın bakanım gençlerimiz yıllardır bu yarışın içinde yoruldular kaygıları yüzünden
    Cevapla
  • sena 5 ay önce Şikayet Et
    lgs haksızlık bırakın cocuklari kendine güvenen çocuk okuyacağı liseyi belirlesin lgs kazanamayan çocuklar fen lisesinde başarılı olabilirler önlerini kapatmayın zorlamayın okul sayısını cogaltin
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Yazili ezber eğitimini bırakın uygulamalı eğitime geçin be kardeşim yetegine göre mesleklere yönlendirin gençleri beceriksiz nesiller yetişiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...