Bakan Tekin'den ara tatil açıklaması! İllere göre tatil mesajı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, milyonlarca öğrenci ve ailenin merakla beklediği ara tatil konusunda açıklık getirdi. Tekin, "Bu tatiller olacaksa illerin iklim koşullarına göre tarihleri revize edebiliriz" dedi.

GİRİŞ 24.11.2023 22:38 GÜNCELLEME 25.11.2023 13:12
Bu Habere 180 Yorum Yapılmış

Son dakika Yusuf Tekin haberleri: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TRT Haber özel yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Tekin, milyonlarca öğrenci ve aileleri tarafından merak edilen ara tatil konusunda önemli bir açıklamada bulundu.

Ara tatil uygulamasıyla ilgili Türkiye'nin farklı illerinde farklı iklim koşullarının yaşandığı vurgulayan Tekin,

İLLERE GÖRE ARA TATİL MESAJI

"Bizim Bakanlıktaki bütün eğitim öğretim a dairelerinin içerisinde bir tane daire başkanlığı var. Hepsinde standart izleme ve değerlendirme Daire Başkanlığı. Hayata geçirdiğimiz bütün uygulamalar, attığımız bütün adımlar o daire tarafından değerlendiriliyor.

Ara tatillerle ilgili anket yapılıyor şeklinde verilen haberler, o İzleme Değerlendirme Birimi'nin ara tatillerle ilgili yaptığı rutin değerlendirme. Biz oradan gelecek verileri değerlendiririz, ara tatillerle ilgili oturup karar veririz.

Şöyle bir tablo var. Benim kişisel olarak görüşüm şu. Böyle bir ara tatil uygulaması yapacaksak, Türkiye coğrafi anlamda çok farklı iklim türlerinin ve iklimin aynı anda yaşandığı ülke. Kasım ayında Antalya'da tatil yapmak mı, yoksa bu tatili daha sıcak mevsimlere kaydırmak mı? Bu tatiller olacaksa eğer illerin iklim koşullarına göre tarihleri revize edebiliriz. İkinci dönemde biraz olmayacak gibi duruyor.

Kurban Bayramı tatiliyle örtüşüyor. Öyle bir durum söz konusu. Kaldırmadık, o tatil Kurban Bayramı ile birleşmiş oluyor." ifadelerini kullandı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 180
  • Salih 5 ay önce Şikayet Et
    Ara tatiller kaldırılıp, yarıyıl tatili 3 hafta olmalı.
    Cevapla
  • Sosyal 5 ay önce Şikayet Et
    Hayir katılmıyorum. Ara vermeye gençlerin ihtiyacı var. 4 ay uzun bir süre. Ancak iklim sebebiyle, ve zaten kar tatilleri sebebiyle 3 haftaya çıkan yarıyıl tatili sebebiyle Haziran ayına bir hafta daha eklenebilir. Ancak güney kesimlerimizde Haziran ayına hafta eklenmemeli çünkü sıcaklar sebebiyle eğitim yapılamaz. Ayten kış da sert geçmediği için 15 tatil uygulaması devam eder.
    Cevapla
  • Ali Yalçın 5 ay önce Şikayet Et
    Özellikle kışın çok sert geçtiği Ocak ayının son haftası ve Şubat ayının ilk 3 haftası yarıyıl tatilinin süresinin belirlenmesinde dikkat edilmeli. Bu tarihlerde çok soğuk geçen illerimizde yarıyıl tatilinin 3 haftaya çıkarılmasını istiyorum. Teşekkürler.
    Cevapla
  • ÖĞRENCİ 5 ay önce Şikayet Et
    ÖĞRENCİ OLARAK SÖYLEYİM TATİL BİZİM DİNLENMEMİZE YARIYOR FAYDASI VAR BENCE iyi
    Cevapla
  • Meryem 5 ay önce Şikayet Et
    Kışın sert geçen illerde uzun olmali tatil bence
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    ara tatil veriyorlar geçen baktım çocuğa aratatilde yapması için 27 sayfa ödev vermişler bu nasıl bir kafa anlayamıyorum ya kaldırın arkadaş istemiyoruz yaw.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...