"YTB Buluşmaları" konferans serisinin ilk programı gerçekleştirildi

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), “YTB Buluşmaları” adıyla bir konferans serisi programı başlattı.

"YTB Buluşmaları" konferans serisinin ilk programı gerçekleştirildi
"YTB Buluşmaları" konferans serisinin ilk programı gerçekleştirildi
GİRİŞ 30.11.2023 14:49 GÜNCELLEME 30.11.2023 14:49

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), “YTB Buluşmaları” adıyla bir konferans serisi programı başlattı. Konferans serisinin ilk konuğu ise “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Bağlamında Gönül Coğrafyamızdaki Soydaş ve Akraba Topluluklara Bakış” başlığı ile Prof. Dr. Ali Satan oldu.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Cumhuriyetin 100’üncü yılında “YTB Buluşmaları” adıyla yeni bir konferans serisi programı başlattı. Düzenlenecek konferanslarda alanında uzman isimler kültür ve medeniyet kodlarımıza dair önemli başlıklarda konuları ele alacak. YTB Buluşmaları’nın ilk konuğu ise “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Bağlamında Gönül Coğrafyamızdaki Soydaş ve Akraba Topluluklara Bakış” başlığı ile Prof. Dr. Ali Satan oldu. YTB’de gerçekleştirilen program öncesinde müzik dinletisi eşliğinde “Gönül Coğrafyamızdan Yansımalar” adlı resim sergisi davetlilerin beğenisine sunuldu. Ayrıca YTB tarafından kültür-sanat faaliyetleri için hazırlanan Anadolu ve Rumeli etkinlik salonlarının da açılışı yapıldı. Açılışta konuşan YTB Başkanı Abdullah Eren salonların yıl içinde birçok programa ev sahipliği yapacağını ifade etti.

Prof. Dr. Ali Satan ise konuşmasında Türkiye’nin resmi sınırlarının ötesinde bir gönül coğrafyasına sahip olduğuna dikkat çekti. Satan, Osmanlı ve Cumhuriyet tarihinden örneklerle soydaş ve akraba toplulukların yaşadıkları coğrafyadaki tarihsel süreçleri anlattı. 

TARİHİ SAHADA EN ÇOK YTB HİSSEDİYOR

Tarihe yolculuğun esas itibariyle kendi kodlarımıza yolculuk olduğunu dile getiren Satan, tarihin kendi hikayemizi çözmeye fırsat sağlayacağını aktardı. Tarihin geçip gitmediğini sahada en çok YTB’nin hissettiğini belirten Satan, “Bir topluluğu aynı milletin fertleri yapan şeyin ortak yaşanmışlıklar ve ortak değerler manzumesi olduğunu yine en çok sizlerin sahada yaşadığını düşünüyorum. Balkanlar’da İngilizce konuşmaya çalışırken bir hanım kızın; ‘madem Türk’sün neden Türkçe konuşmuyorsun’ nidasıyla uyanabilir. Gece yarısı Arnavutluk’ta nöbet tutan asker: ‘ben de Türküm’ dediğinde sarsılabilirsiniz” diye konuştu.

YTB GENİŞ UFUKLU ALTERNATİF POLİTİKALAR GELİŞTİRİYOR

Yurt dışındaki Türkler için bugüne kadar yapılan en vizyoner işin YTB’nin kurulması olduğunu söyleyen Satan, YTB’nin geniş ufuklu alternatif politikaların geliştirildiği bir yer olduğunu belirtti. Batı Avrupa Türklüğü ile Balkan Türklüğü arasındaki irtibatın kuvvetlendirilmesi ve somutlaştırılmasının büyük önem arz ettiğini ifade eden Satan, “Balkan Türklüğünü önümüzdeki yirmi yıl sonra nerede görmek istiyoruz ve bu konuda neler yapabilirizin geniş ve derin çalışmalarını yapmak durumunda olduğumuzu hatırlatmak isterim” dedi. Satan konuşmasının sonunda ise konferans programından dolayı YTB’ye teşekkür etti.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi