İnsan ve Toplum İlmi-i Hali programları sürüyor

YEKDER’in İnsan ve Toplum İlm-i Hâli Programı devam ediyor. Seminer dizisinde genel olarak, “aile dünyaya açılan kapıdır” ilkesiyle hareket ediliyor.

İnsan ve Toplum İlmi-i Hali programları sürüyor
İnsan ve Toplum İlmi-i Hali programları sürüyor
GİRİŞ 01.12.2023 16:14 GÜNCELLEME 01.12.2023 16:14

Yaygın Eğitim ve Kültür Derneği (YEKDER) Yetişkin Eğitimleri Komisyonu tarafından hazırlanan İnsan ve Toplum İlm-i Hâli eğitim programı  devam ediyor. “Kadın, İbadet ve Sağlık İlm-i Hâli” seminerleri İstanbul Üniversitesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Merve Özaykal’ın sunumu ile gerçekleşti. “Aile dünyaya açılan kapıdır” ilkesiyle hareket edilen seminerlerde; aileyi oluşturan bireylerin dünyaya ve günün şartlarına derinlikli ve nitelikli bir bakış açısı geliştirerek insanî ve İslamî bir duruş sergilemesi amaçlanıyor. 

AMAÇ DONANIMLI MÜSLÜMAN OLMAK

Şimdiye kadar verilen seminerlerde; Emekli Vaize Nimet Yılmaz ile “İnanç Dünyamız: Neye Niçin İnanıyoruz?” derslerinde iman esaslarını yeniden okundu ve üzerine düşünüldü. “İslam inancında Allah nasıl tanıtılır?” “Allah'ın isimleri bize ne söyler?”, “Âlemde başka varlıklar var mı?”, “Yaratıcı, insanla ilişki kurar mı?” gibi sorular ile katılımcıların iman esaslarına dair bilgilerini tazelendi. Ayrıca, bir farkındalığa sahip olma, donanımlı Müslümanlar olma konuları gündeme getirildi.

İNANÇ VE İNSANİ DEĞERLERE VURGU

Bir başka seminerde, Henim Demirhan ile “Vahyin Işığında Sahabe Biyografileri” derslerinde, Hz. Peygamber’in eğitiminden geçen farklı ırk, kültür ve sosyal tabakadan insanları bir araya getiren inanç ve temel insani değerler üzerinde duruldu. Söz konusu şahsiyetlerin hayatlarını, hassasiyetleri ve hedefleri ele alındı. Özellikle son dönemde Filistin’de yaşanan hadiselerin ışığında Kudüs fatihi olarak da bilinen Ebu Ubeyde b. el-Cerrâh, Kudüs’e kadılık yapan Ubâde bin Sâmit ve Kudüs’ün fethinde önemli rolü olan Amr Bin Âs’ın hayatı ele alındı. Her hafta bir başka sahabenin hayatı ile dersler devam ediyor.

MODERN DÖNEMDE MUHATAP OLUNAN SORUNLAR

Seminerler de ana tema olarak; her bir bireyin ilmihal bilgisine sahip olmasının kendi bulunduğu halin/durumun ilmini bilmesinin açısından ne denli önemli olduğunun üzerinde duruldu. Modern dönemde muhatap olunan meseleler arasında kürtaj, taşıyıcı ebeveynlik, bedene yapılan estetik müdahaleler ve organ nakli gibi bilinmesi büyük önem taşıyan konular derslerde ele alındı.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü