Müfredata yeni ekleme: Liselere 'hukuk' dersi geliyor

Seçmeli ders kategorisine “adabımuaşeret” ve “Türk sosyal hayatında aile” derslerini ekleyen Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bir ders hamlesi daha geldi. Liselerde “Temel hukuk bilgisi” dersi dönemi başlıyor.

Müfredata yeni ekleme: Liselere 'hukuk' dersi geliyor
Müfredata yeni ekleme: Liselere 'hukuk' dersi geliyor
GİRİŞ 19.12.2023 23:45 GÜNCELLEME 19.12.2023 23:45
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce hazırlanan "temel hukuk bilgisi" dersinin müfredatı, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının onayından geçti.

Lise 10, 11 ve 12. sınıflarda haftada 2 saat olmak üzere toplam 72 saat öğretim programını içeren ders, seçmeli dersler kapsamına alındı.

"Temel hukuk bilgisi" dersinin öğretim programı ile öğrenciye hukuk okuryazarlığı becerisi kazandırmak amaçlanıyor.

Dersin müfredatında ayrıca, öğrencilerin, hak arama ve haklarını koruma hususunda ihtiyaç duyacakları bilgi, beceri, değer ve tutum kazanmaları hedefleniyor.

Dersin hedeflediği kazanımlar arasında, öğrencilerin hukuk alanı üzerine farkındalık kazanmaları, hukuki sorgulama yapabilmeleri ve bu becerileri günlük yaşantısına yansıtabilmeleri yer alıyor.

Dersin programının yazılırken, “hakkaniyet, sorumluluk, yasallık, uzlaşı, muhakeme” alan becerilerinin esas alındığı bildirildi.

"DOĞRU ADIMLAR"

Milli Eğitim Bakanlığı kısa süre önce Adabımuaşeret/Görgü Kuralları ve Nezaket ile Türk Sosyal Hayatında Aile derslerini müfredata eklemişti. Eğitimciler, bu hamlenin son derece doğru ve faydalı olduğunu vurgulamıştı.

KAYNAK: AA VE HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 28
  • Veli 4 ay önce Şikayet Et
    Seçmel8 hukuk bilgisi dersi nasil olacakki lisede.Öğretmen normu olmayinca kim Hukuk Bilgisi dersi verecek Adalet ogretmenleri normal liselere de atanabiomeli ki Temel Hukuk bilgisi dersi yapilabilsin
    Cevapla
  • Ali 4 ay önce Şikayet Et
    Ders koymakla olmaz gercek hayatla entegre edeceksin.once fiziki sartları iyilestireceksin teknoloji cagında tek derdimiz telefonu nasıl elinden alırızda okulda 8 saat tutarız.bu mudur vizyon.ciddi yatırım lazım her okula her gence
    Cevapla
  • Kaan 4 ay önce Şikayet Et
    Adam derse girmiyor sınav öncesi soruları veriyor
    Cevapla
  • Yesil 4 ay önce Şikayet Et
    Yeter artık bu çocuklar üniversiteye nasil hazırlanacak nefes almasın uyumasın sınav ders manyağı olsun çocuklar okula zorla gönderiyorum
    Cevapla
  • Gül 4 ay önce Şikayet Et
    Temel hukuk dersi bizim zamanımızda vardı. Neden kaldırdılar hiç anlamiyorum. Beşeri ilişkiler dersi vardı. Edep adap insan ilişkileri öğretildi. İş ve teknik dersi vardı. El becerisi ogretilirdi. Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi çok önemliydi. Çünkü din ve ahlak toplumun temelidir. Bu dersi önce seçmeli yapıldı şimdi saati azaltıldı. Eskiler çok daha iyiydi.
    Cevapla
  • Olumsuz Vaka 4 ay önce Şikayet Et
    Bence edep nasıl öğrenilir , saygı sevgi vb. nasıl öğrenilir diye bir ders çıkarılmalı ama bütün sınıflara çünkü küçükler bile artık saygı nedir unutmuş...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti yerel seçimlerde neden oy kaybetti? İşte en çok verilen cevap
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı