MEB'den 'Esat Oktay Yıldıran' açıklaması!

Milli Eğitim Bakanlığından (MEB), yapılan açıklaamda İzmir'de bir okula "Esat Oktay Yıldıran" isminin verilmesine yönelik kararı tasvip etmenin mümkün olmadığı belirtildi.

GİRİŞ 26.12.2023 17:49 GÜNCELLEME 26.12.2023 17:57
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığından (MEB), İzmir'de bir okula "Esat Oktay Yıldıran" isminin verilmesine yönelik kararı tasvip etmenin mümkün olmadığı belirtilerek, MEB Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği'ne göre ad verme yetkisi olan valiliğe gerekli bilginin verildiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İzmir'de bir okula Esat Oktay Yıldıran isminin verildiğine ilişkin haberler üzerine gerekli incelemenin yapıldığı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Öteden beri toplumun adalet duygusunu inciten ve vicdanını yaralayan hadiselerle birlikte anılan isimlerin, caddelerden, okullardan kaldırılması şeklindeki uygulamalar göz önüne alındığında, böyle bir uygulamanın Bakanlığımızca tasvip edilemeyecek bir hata olduğu kolaylıkla anlaşılabilir. Hangi dönemde alınmış olursa olsun hafızalarımızdaki derin izlerini koruyan bir dönemin yanlışlarını bugüne taşıma anlamına gelen bu kararı tasvip etmemiz mümkün değildir. Adil bir hafızayı tesis etmek ve geçmişteki acıların ürünü olan yaraları sarmak için çaba sarf etmeye devam edeceğimizin bilinmesini isteriz. Bu bağlamda, Milli Eğitim Bakanlığı Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği'ne göre ad verme yetkisi olan valiliğe (İzmir Valiliği) gerekli bilgi verilmiştir."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 67
  • VATANSEVER 4 ay önce Şikayet Et
    vatansever şehidimize allah rahmet etsin inşaallah yaşamı boyunca gerçek türk insanının yapmak istediğini yapmış allah razı olsun
    Cevapla
  • TÜRKÇÜ 4 ay önce Şikayet Et
    kimin zoruna gidiyor bilmem, valilik en doğrusunu yapmış, MEB içinde kimler var ki. bu pkk cellatı diye ün yapmış Büyük Komutan ŞEHİT ESAY OKTAY YILDIRIM ismi batmış,
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Aydın rumuzlu, boş yapma. Adı PKK olunca yeni gibi ama hayır PKK 100 yıl öncesinde başka isimler adı altında vardı ama bu kadar kullanışlı aparat değillerdi.
    Cevapla
  • Aydın 4 ay önce Şikayet Et
    aslinda o donem pkk yoktu pkkyı var eden 12 eylul cezaevi olmustur kim ne derse desin pkk 50 yi gecmeyen ogrencinin macerasiydi 12 eylul sonrasi teror ivme kazandi 12 eylul cuntasi olmasa simdiki pkklılar 20 see sene yer suanda ciftci olarak koylerinde yasardi bunun yaninda Yıldirani olduren kisi ilginctir Alaaddin Kanat uzun yillar jitemin itirafcilar biriminde calisti
    Cevapla
  • Hasanbb 4 ay önce Şikayet Et
    Bu isim verilmemeli.İşgenceci olarak anılan bir adamdır.Bu tar şeylere gerek yok.
    Cevapla
  • serdar 4 ay önce Şikayet Et
    haine gül verecek hali yokya.ne içiyorsunuz lan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi'nin yıllık getirisi 600 milyar dolar! 'Ticarete yeni nefes borusu'
Süper Lig'de çılgın senaryo! Şampiyonluk yarışı ve ihtimaller...