MEB jet hızıyla harekete geçti: Esat Oktay Yıldıran ismi değiştirildi

Milli Eğitim Bakanlığı, İzmir'de bir okula verilen Esat Oktay Yıldıran ismini değiştirdi. Okulun adı Belenbaşı İlkokulu oldu.

GİRİŞ 27.12.2023 12:10 GÜNCELLEME 27.12.2023 12:38
Bu Habere 105 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanlığı, İzmir'de bir okula verilen Esat Oktay Yıldıran ismini değiştirdi. Okulun adı Belenbaşı İlkokulu yapıldı.

"BU KARARI TASVİP ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"

Milli Eğitim Bakanlığından (MEB), yapılan yazılı açıklamada, İzmir'de bir okula Esat Oktay Yıldıran isminin verildiğine ilişkin haberler üzerine gerekli incelemenin yapıldığı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Öteden beri toplumun adalet duygusunu inciten ve vicdanını yaralayan hadiselerle birlikte anılan isimlerin, caddelerden, okullardan kaldırılması şeklindeki uygulamalar göz önüne alındığında, böyle bir uygulamanın Bakanlığımızca tasvip edilemeyecek bir hata olduğu kolaylıkla anlaşılabilir. Hangi dönemde alınmış olursa olsun hafızalarımızdaki derin izlerini koruyan bir dönemin yanlışlarını bugüne taşıma anlamına gelen bu kararı tasvip etmemiz mümkün değildir. Adil bir hafızayı tesis etmek ve geçmişteki acıların ürünü olan yaraları sarmak için çaba sarf etmeye devam edeceğimizin bilinmesini isteriz. Bu bağlamda, Milli Eğitim Bakanlığı Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği'ne göre ad verme yetkisi olan valiliğe (İzmir Valiliği) gerekli bilgi verilmiştir."

KAYNAK: HABER7, AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 105
  • Mehmet 4 ay önce Şikayet Et
    Pkk'nın tepe kadrolarının kurulmasına vesile olan.Aşşağılık işkenceler yapan. Pkk'nın kuruluşundaki üstün hizmetinden dolayı oğlu deniz kuvvetlerine alınan adamı söylemek birilerini savunmakmış Rahatsız olmakmış KAHRAMAN TÜRK SUBAYLARINI DÜNYA SEVER BU ADAMIN YAPTIKLARINI BİLENLER HİÇBİR ZAMAN SEVMEZ
    Cevapla
  • R53 4 ay önce Şikayet Et
    Bu ismi savunanlar neyin kafasını yaşıyorsunuz. Adam 12 Eylül darbesinin Diyarbakır cezaevi İŞKENCE komutanı. Yapmadığı işkence kalmamış, hâlen daha savunuyorsunuz.
    Cevapla
  • HHH 4 ay önce Şikayet Et
    RİZE,Lİ CHP demlendi sen halâ demlenmedin mi?
    Cevapla
  • Yurtsever 4 ay önce Şikayet Et
    Kahraman Türk subayı sadece belli kesimleri rahatsız eder.
    Cevapla
  • Mustafa Akın 4 ay önce Şikayet Et
    Sen yurdu yanlış yerden sevmişsin.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Fetöcü darbeciler de resmiyette Türk subayıydı. Bunun gibi canavarlar yüzünden PKK pisliği ile uğraşıyor bu millet yıllardır.
    Cevapla
  • MüslümN 4 ay önce Şikayet Et
    Ülkeye ppk belasını musallat eden adam nereden kahraman oluyor. Bu adam ve onun gibiler yüzünden askerler ölüyor
    Cevapla
  • ekrem 4 ay önce Şikayet Et
    darbe sevenler kudurdu bu memleketin en büyük köyü izmir ee hizmet mi hezimet mi klasik chp aklı darbe seviciler yularlarını dışarı teslim ederler nerde yerli milli var efendileri adına çemkirirler akşamdan kalmayı da çağdaşlık sayarlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Troller insanlıktan çıktı: İBB çukurunda ölen çocuk için Ekşi Sözlük'te iğrenç yorumlar
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi