Bakan Tekin'den atama açıklaması

Bakan Tekin, "Biz 2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacağız ve tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde Maliye Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığımızın bize vereceği kadro doğrultusunda takvimimizi oluşturacağız" dedi.

GİRİŞ 31.12.2023 11:44 GÜNCELLEME 31.12.2023 13:14
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, bu hafta Başkent Kulisi programında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'i ağırladı. 

Bakan Tekin'in açıklamalarından satır başları:

2024'ün 2023'ten çok daha iyi geçmesini temenni ediyorum. 2023 maalesef kötü bir olay ile başladı, malum 6 Şubat depremleri. Depremde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Deprem yaralarını sarmak üzere sürece başladık. Eğitim öğretim sürecinde ciddi bir sıkıntı yaşamadık. Büyük problemlerle karşılaşmadan 2023'ü tamamladık. Ukrayna-Rusya savaşından sonra başka bir savaş daha başladık. İsrail'in Gazze'deki zulmü inşallah 2024 yılında biter. 

Aslında yılın muhasebesini yapacağız, AK Parti iktidarının 21 yıllık muhasebesini de görmüş olacağız. 2002 yılında PTT bir kampanya başlattı. Çok sayıda mektup var. O dönemin ruhunu yansıtan mektuplar seçtik. 

7 Haziran 2002 tarihinde bir mektup yazılmış, 28 Şubat'ın dayattığı kat sayı meselesini anlatmış. Meslek liselerinin resmen çökertildi. Bir öğretmenimiz diyor ki "Farelerle ve soğukla savaşarak sınıfımızda ders işledik".

Bu tür sorunları artık yaşamıyoruz, bu nedenle anlatıyorum. 

DEPREM BÖLGESİNDE SON DURUM

Biz Kabine olarak göreve başladığımız ilk gün Sayın Cumhurbaşkanımız "İlk önceliğimiz deprem bölgesi" dedi. Biz de kendi görev alanlarımızla ilgili bölgeye gittik. Biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak tüm tedbirleri almış, 6 Şubat depreminin yaralarının sarılması için üstümüze düşeni yapmaya çalıştık. "Depremin yaralarını sardık" dediğimiz gün 6 Şubat'tan önceki fiziki koşullara erişmiş olması gerekiyor. Önce Eylül ayının başında eğitim-öğretimin sağlıklı başlayabilmesi için ne yapılması gerektiğine baktık. Hasarlı okullarımızın onarımını yaptık. Sonra hasar durumu itibariyle devam edemeyeceğimiz okullarla ilgili başka kamu binaları varsa bu şekilde bir planlama yaptık. 

Bir problem olmaksızın tüm öğrenciler eğitim alabildi. 

2500 civarında derslik yetiştirildi. İkiye böldük iş yükümüzü, önümüzdeki karne tatilinden sonra hızlıca yapabileceğimiz çelik yapılar planladık. 

Deprem bölgesindeki çocuklarımızın öğrenme kayıplarını yeniden aynı düzeye getirebilmek için kurslar açtık. Bölgedeki çocuklarımızı zorunlu kurslara tabii tuttuk.

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNDEKİ TARTIŞMA

DEM Parti Sözcüsü söz aldı ve Güneydoğu'da çocukların okullaşma oranlarından bahsetti. Ben de ona PKK'nın eğitimi aksatacak saldırılarından bahsettim. Okullarımızı kullanılamaz hale getirdiler. "Çocuklar okula gitmesin dağa gitsin" mantığıdır bu. İYİ Parti Sözcüsü de bunu görmezden geliyor, Türk milliyetçiliğiyle ilgili ders veriyor orda. Sonra CHP andımız ile ilgili eleştiri yapıyor. HDP ile ittifak yapıyorsunuz sonra andımızın kaldırılmasıyla ilgili eleştiri yapıyorsunuz. Bir kere hukuk devletinde yaşıyoruz, biz MEB olarak kiminle protokol yapabiliriz. Benim protokol yapabilmem için karşımda gerçek biri olmalı. Herhangi bir cemaatle protokol imzalamamız söz konusu değil. 

ATAMALAR

Ben daha önce Şubat döneminde öğretmenlerin göreve başlamasını arzu ettiğimi söylemiştim. Fakat depremin oluşturduğu mali yük nedeniyle 2023 için böyle bir şeyi sunabilecekleri bir ortam oluşmadı. O oluşsaydı süreci başlatacaktık ve Şubat ayında öğretmen arkadaşlarımızı göreve başlatmış olacaktık. Biz 2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacağız ve tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde Maliye Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığımızın bize vereceği kadro doğrultusunda takvimimizi oluşturacağız.

Ben Milli Eğitim Bakanlığı olarak kamu kurumları arasında en yüksek sayıyı alacak kurum olacağını düşünüyorum.

 
KAYNAK: HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 68
  • Sezgine 3 ay önce Şikayet Et
    Önlüklerimiz nerede bakanım?
    Cevapla
  • metın 3 ay önce Şikayet Et
    Mülakatları kaldırın, söz vermiştiniz
    Cevapla
  • Yavuz yilmaz 3 ay önce Şikayet Et
    bu bakan istifa etmeli.. nerde ziya selcuk..ah..ah..
    Cevapla
  • Kamil 3 ay önce Şikayet Et
    Ülkemizde öğretmen açığı yok fazlalık var. Öğrenci sayısı 18 milyon. Öğretmen sayısı 1.2 milyon. Bölünce 12 öğrenciye 1 öğretmen düşüyor. Dünya ortalaması 25'e 1. Dağılımda yanlışlık var. Bursa'da 5 bin tane x branşında fazlalık var. Kimse bunu konuşmuyor ama Hakkari'de 3 açık var o konuşuluyor. Maalesef hiç kimse kırsala ve doğuya gitmiyor. 70 öğrenci olan okula müdür , müdür yardımcı
    Cevapla
  • Sezgine 3 ay önce Şikayet Et
    Dört idarecisi olan var. 124 öğrenci ile. 30 öğrenciye bir idareci. Gerçi öğrenci sayısı daha da az ya bence sitede öyle görünüyor.
    Cevapla
  • Ali haydar yemez 3 ay önce Şikayet Et
    Mevcut kadroyu verimli çalıştırılamıyor ve her sene 70-80 bin atama oluyor yine yetmiyor bölümün kontenjanı 15 sene önceden azaltılması lazımda yığılma çok fazla buradaki asıl maksat maaşa bağlanmak.Bu ülkede Mühendisler Avukat atamaları senede toplam 50-60 kişi adaletmi bu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!