Sınav maratonu başladı! YÖK Başkanı gençlere seslendi

Üniversitede adaylarının katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na başvurular 26 Şubat’a kadar yapılabilecek. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, sınav heyecanı yaşayan gençlere seslendi.

Sınav maratonu başladı! YÖK Başkanı gençlere seslendi
Sınav maratonu başladı! YÖK Başkanı gençlere seslendi
GİRİŞ 03.02.2024 14:32 GÜNCELLEME 03.02.2024 14:34
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) başvuruların bugün başladığını belirterek, “Yoğun bir tempoyla sınava hazırlanan adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum. Düzenli çalışma başarı getirir.” dedi.

Özvar yaptığı açıklamada, ülkenin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının dijital teknolojilerdeki gelişmeler de göz önünde bulundurularak yetiştirilmesi için tüm programların sürekli gözden geçirildiğini ve güncellendiğini belirtti.



Özvar sınava hazırlanan gençlere şöyle seslendi:

“Sevgili Gençler,

Yükseköğretim Kurulu olarak ülkemizin geleceği olan sizlerin, vizyon sahibi, donanımlı ve çok yönlü bireyler olmanızı arzuluyoruz. Yükseköğretimi akademi ile sınırlı olmayan, hayat boyu kullanacağınız pek çok kazanımın edinileceği bir yapıyla donatmak için adımlarımızı titizlikle atıyoruz.

Bu kapsamda çağın ihtiyaçlarına uyumlu olarak yeni programlar üzerinde sürekli çalışıyoruz. Bu yıl da mevcut programlara ek olarak yeni bazı programları sizlerin tercihlerine sunacağız.

Tüm üniversitelerimizle birlikte sizlere en iyi eğitimleri vermek üzere çalıştığımızı ve sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağımızı bilmenizi isterim.
Geleceğiniz için önemli olan bu sürecin sizler, aileleriniz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ederim. Yoğun bir tempoyla sınava hazırlanan tüm adaylarımıza şimdiden üstün başarılar dilerim. Unutmayın ki başarıyı düzenli çalışma getirir.”

2024-YKS takvimi

Üniversitede okumak isteyen adayların katılacağı 2024-YKS’ye bugünden itibaren 26 Şubat’a kadar başvurulabilecek. Adaylar başvurularını ÖSYM'nin internet sitesinden veya mobil uygulamadan T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini girerek yapabilecek.
2024-YKS’nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi 8 Haziran’da, ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi ile Yabancı Dil Yeterlilik Testi de 9 Haziran’da gerçekleştirilecek. Sınav sonuçları ise 17 Temmuz'da açıklanacak.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Ziyaretçi 2 ay önce Şikayet Et
    295 nedir en fazla 150-195 olmalıydı :( parasızlıktan sınava giremeyeceğim malesef
    Cevapla
  • Kader 2 ay önce Şikayet Et
    Bu böyle devam ettikçe okuldan soğuyoruz
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Bu fiyatlar ne aloo 115 nere 295 nere bari 195 olsaydı parasızlıktan intihar eşiğine gelen yüzlerce insan var yazık günah
    Cevapla
  • bts_army_jimin144 2 ay önce Şikayet Et
    Allahtan 590 lirada bırakmışsınız 600 olsa nasıl öderdik
    Cevapla
  • Derviş 2 ay önce Şikayet Et
    ösym fiyatları öyle bir zamladıki aman yarabbi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı
"Bu adamlar  Erdoğan’a niye bu kadar hakaret ediyor Fatih?"