Son dakika: 'Yakın zamanda duyuracağız' deyip açıkladı! Her şey tamam, müfredat değişiyor

Ankara'da düzenlenen programda öğretmenlerle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bakanlığın önemli bir çalışması olan müfredat değişikliğini yakın zamanda kamuoyuna açıklayacaklarını belirtti.

GİRİŞ 04.02.2024 07:57 GÜNCELLEME 04.02.2024 10:33
Bu Habere 239 Yorum Yapılmış

Bakan Tekin, "Ana paradigmasından tutun, bize ait ve bizim değerlerimizle inşa edilmiş, bizim referans değerlerimizin ışığında oluşturulmuş bir eğitim sisteminin inşası için gerekli çalışmalarımızı tamamladık, yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacağız inşallah" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmenler Odası Buluşmaları" kapsamında Ankara'da düzenlenen programda öğretmenlerle bir araya geldi.

Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) yapılan açıklamaya göre, "Öğretmenler Odası Buluşmaları" programıyla her ayın ilk hafta sonunda farklı illerdeki öğretmenlerle bir araya gelen Tekin, İstanbul ve Ankara'da ikişer kez olmak üzere Eskişehir, Konya, Kastamonu, Sivas'ta öğretmenlerle buluştu.

Sekizinci buluşmada Ankara'daki öğretmenleri kabul eden Tekin, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümü dolayısıyla hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle anarak, "Asrın felaketinde başta öğretmen ve öğrencilerimiz olmak üzere yaşamını yitiren tüm canlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum." ifadesini kullandı.

Tekin, bakanlık olarak depremin yıkıcı etkilerini yaşayan bölgedeki öğrenci, öğretmen ve depremzede vatandaşların yaralarının sarılması için bir seferberlik anlayışı içinde faaliyetler yürüttüklerine işaret etti.

Bakan Tekin, 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde bakanlık olarak, "arama kurtarma", "bakım ve onarım", "okulların eğitim öğretime hazırlanması", "psikososyal destek" gibi birçok çalışma yaptıklarını aktardı.

Deprem bölgesindeki eğitim süreçlerini yürütmek için tam bir seferberlik halinde çalışmalarına devam edeceklerini belirten Tekin, politikalarının karşılık bulabilmesi için öğretmenler başta olmak üzere diğer eğitim paydaşlarıyla her zaman istişare kültürüyle hareket ettiklerini vurguladı.

MÜFREDAT DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Tekin, bakanlığın önemli bir çalışması olan müfredat değişikliğini yakın zamanda kamuoyuna açıklayacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Müfredat, hızla değişen dünya koşulları, güncel gelişmeler göz önünde bulundurularak devamlı güncellenecek canlı ve dinamik bir yapıda olmalı. Ana paradigmasından tutun, bize ait ve bizim değerlerimizle inşa edilmiş, bizim referans değerlerimizin ışığında oluşturulmuş bir eğitim sisteminin inşası için gerekli çalışmalarımızı tamamladık, yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacağız inşallah."

Buluşmaya katılan öğretmenler ise tek tek söz alarak eğitim alanındaki görüş, öneri ve beklentilerini aktardı.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 239
  • Böyledir NOKTA 2 ay önce Şikayet Et
    Fulbright konusu reisimiz için kırmızı çizgidir vazgeçilemez ve değiştirilemez...
    Cevapla
  • Bayram Ali 2 ay önce Şikayet Et
    Yıllardır eğitimin içinde olan , her sene aksaklılar ve ideal olana dair bakanlığa rapor hazırlayan ve hiç okunmayıp ciddiye alınmayan. Yenilik cevabı olarak da 2-3 Din Kültürü branş dersi eklenmiş karşıllıkla ödüllendirilen insana " Haberi oku " demek ne yüce bir bilgelik . Tanımadığınız insanlara klavye üzerinden mukabelede bulunurken de edep, üslup, nezaket önemli bir haslettir
    Cevapla
  • Nefer 2 ay önce Şikayet Et
    Tyt ve yks sınavlarını değiştirmeden müfredat değiştirmenin hiçbir anlamı yoktur. Eğitim temelde hayatı, ortaokulda iyi bir vatandaş olmayı, kanunlara uymayı , ortaöğretimde ise seçeceği mesleğe yönelik olup ihtiyaçlarını karşılaması gerekir. Tüm vatandaşlara ortaöğretimde mutlaka bir meslek öğretmek gerekir. Türkiye'de üniversiteler yeniden yapılandırılmalıdır.
    Cevapla
  • Bayram Ali 2 ay önce Şikayet Et
    Arkadaşım dağı taşı ÜKL yaptık, tüm okul seviyelerinde azami Din Kült. ve Ahl. Bilgisi okutuluyor. Sonuç ortada ! Acaba usûlde bir hatamız yok mu ?
    Cevapla
  • Sıdıka özcan 2 ay önce Şikayet Et
    Lütfen çocuklarımıza düzenli eyitim şart mesaide sonrabile eyitim verebilirsiniz o kadar öğretmen boşta etüt yapsalar faydalı olurlar 1300 servise veriyorum 3 öğrencim var yemeleri masrafları çok eyitimi devlet desteklemeli çocuklar bu ülkenin geleceklerdir bence boşvermeyin sağlıklı nesiller yetişmesi için ekonomiye ezdirmeyin bizleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Netanyahu için geri sayım! Tutuklama emri çıkabilir
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...