Bakan Tekin duyurdu: Yeni eğitim öğretim yılında hayata geçecek
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Sadece 2023 yılının Haziran ayından itibaren 3 binin üzerinde derslik protokolü yaptık. Bunlar inşallah önümüzdeki eğitim öğretim yılında hayata geçmiş olacak." dedi.
Bakan Tekin, vefat eden iş insanı Erhan Dedeoğlu'nun bağışlarıyla Güngören'de yapılan Erhan Dedeoğlu Anadolu Lisesi'nin açılış törenine katıldı.
Tekin, okul girişinde öğrenciler tarafından çiçekle karşılandı. Tören, merhum Dedeoğlu için Güngören İlçe Müftüsü Abdulkerim Tohumcu tarafından okunan dua ile başladı.
Milli Eğitim Bakanı Tekin, yaptığı konuşmada, hayırsever kimliğiyle tanıdıkları Erhan Dedeoğlu'nu temsilen ailesi ve yakınlarına teşekkür etti.
Eğitim öğretimde hayırseverlerin verdiği desteklerin önemine vurgu yapan Tekin, "Sadece 2023 yılının Haziran ayından itibaren 3 binin üzerinde derslik protokolü yaptık. Bunlar inşallah önümüzdeki eğitim öğretim yılında hayata geçmiş olacaklar. Bu işlere gerçekten gönül vermiş bir milletiz. Önemini kavramış bir milletiz. Bu anlamda milletimize tekrar huzurlarınızda teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir'e teşekkür eden Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Devlet okul yapmak istediği zaman önümüze çıkan en ciddi problemlerden bir tanesi, okul yapacak arazi temini konusudur. Yatırım bütçesine koyduğumuz, nakdini ayırdığımız, 3-5 yıl beklediği halde yer bulunamadığı, arazi oluşturulamadığı için, Türkiye genelinde iptal etmek zorunda olduğumuz çok sayıda yatırımımız var. Bu anlamda belediye başkanlarımızın bizimle hareket etmesi, bize destek olmasını gerçekten önemsiyorum. Eğer belediye başkanlarımız bize arazi temini konusunda yardımcı olmazsa bu okul inşaatlarını hayırseverimiz de yapamazdı. Devlet olarak biz de yapamazdık."
Tekin, öğretmenlere de teşekkür ederek, "Erhan amca gibi kişilere hayır duası edecek nesilleri sizler yetiştireceksiniz. İnşallah hep beraber bu süreci yürüteceğiz." ifadesini kullandı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in konuşmasının ardından Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir tarafından kitap seti hediye edildi.
Okulun açılış kurdelesini protokol üyeleri, öğrenciler ve öğretmenlerle kesen Tekin, daha sonra toplu fotoğraf çektirdi.
Törene, AK Parti İstanbul Milletvekili Rabia İlhan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Güngören İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Öztürk, hayırsever Erhan Dedeoğlu'nun yakınları, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
-
Mehmet Yaşar Yumak 1 yıl önce Şikayet EtMesleki eğitimi imam hatip liseleri ile ortak dersler planlansin öğrenciler ortak ders havuzundan istediği dersi secebilsin. Meslek lisesi ni biteren öğrenci ye direk ustalık belgesi verilsin. Dinî konularda eğitim üzerinde öğrenciler kadar öğretmenler de bilgilendirildi. Bu konuda hizmet içi eğitimler duzenlensin. Her derste Ahlaki konular yer alsın. Öğrenci toplum eğitimine gitsinBeğen Toplam 1 beğeni
-
Emin 1 yıl önce Şikayet EtBunları bırakında şu yarışmacı ve bankacı eğitim modellerinden çocukları ve gençleri kurtarın.Kapitalizmi savunuyorsanız devam edin.sadece sokağa cöp atılmaması gerektigini öğretebilseniz bu bile devrim olur.Beğen Toplam 7 beğeni
-
İsmail 1 yıl önce Şikayet EtSayın bakanımız yapılacak olan okullar yapılırken bu okullarda hangi bölümlerin olması lazım bunlar Gözden geçiriliyor mu. Bir tip proje algısı ile yapılan okullar da okul idarecileri den bilgi alınıyor mu. Bize bir okul yapıldı anasinifimiz var ama binada böyle bir alan yok sonra okul öncesini önemsiyoruz ama nasıl.Beğen Toplam 2 beğeni
-
Nefer 1 yıl önce Şikayet EtÜcretli öğretmenlik, tüm haklar verilmek suretiyle 1 yıl sözleşmeli olacak şekilde olmalıdır. Ayrıca üç yıl ücretli çalışan ve öğretmen olma şartını taşıyan tüm çalışanlar doğrudan kadroya alınmalıdır. İmtihanla öğretmenliğe giriş uygulaması öğretmen in performansını tam olarak göstermiyor. Ayrıca MEB şimdiden 1 yıl , 3 yıl , 5 yıl hangi branşta kaç öğretmen alması gerektiğini ilan eBeğen Toplam 5 beğeni
-
Ömer bin Abdulaziz 1 yıl önce Şikayet EtBen 5 yildir kpss çalışıyorum 2 çocukla zaten ücretli öğretmenlik dahi dayı işiyken sen tutmuş 3 yıl çalışınca bizi kadroya alsınlar diyorsun bu hak mi adalet mi yok öyle yağma .Beğen
-
Allah var gam yok 1 yıl önce Şikayet EtDers çalışıp atansaniz mı acaba?Beğen Toplam 2 beğeni
-
Fatma Genç 1 yıl önce Şikayet EtEğitimin kalitesini artırmak için öğretmenlik mesleğinde tecrübe kazanmış; fakat atanamamış formasyon sahibi emektar ücretli öğretmenlere sahip çıkılmalı, hizmet yılları, diplomaları dikkate alınarak kadroları verilmelidir.Olgunlaşmış öğretmenlere bu ülkemizin ihtiyacı vardır.Beğen Toplam 7 beğeni