Bakan Tekin'den sınıf tekrarı ve devamsızlık açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerin sınıf tekrarı ve devamsızlık affıyla ilgili aldıkları karar konusunda taviz vermeyeceklerini belirtti.

GİRİŞ 26.02.2024 19:57 GÜNCELLEME 26.02.2024 19:57
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) yapılan açıklamaya göre Bakan Tekin, Bakanlık yöneticileri ve 81 ilin milli eğitim müdürüyle Gölbaşı Mogan MTAL Uygulama Oteli'nde düzenlenen istişare toplantısında bir araya geldi.

Buradaki konuşmasında, göreve başladığı tarihten bu yana hayata geçirilen eğitim politikalarının daha sağlıklı yürütülebilmesi için istişarelerde bulunmak amacıyla toplantı düzenlendiğini anlatan Tekin, sahada karşılaşılan bir aksaklık varsa el birliğiyle gerekli tedbirleri alacaklarını ifade etti.

Bakanlık olarak attıkları her adımın en ince detayına kadar planlandığını vurgulayan Tekin, hayata geçirilen tüm projelerin titizlikle takibinin yapılmasını istedi.

Her fırsatta eğitimin tüm paydaşlarıyla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Tekin, hayata geçirilen her projenin, atılan her adımın daha iyi anlaşılır ve uygulanabilir olması için bütün paydaşlarla paylaşılması gerektiğine işaret etti.

Tekin, "Bunun için de öncellikle bunu kendi yaşantımızla da göstermek zorundayız. Nasıl ki bana ulaşmak isteyen herhangi bir yönetici, öğretmen, öğrenci veya velimizle gerek yüz yüze gerekse farklı iletişim kanallarıyla görüşme imkanı sağlayabiliyorsak sizlerden de aynı hassasiyeti göstermenizi ve size ulaşmak isteyen herkesle iletişiminizi açık tutmanızı istiyorum. İsteyen herkesin il müdürümüze ulaşması gerekiyor, ulaşmak isteyip de ulaşmayan kimse kalmasın istiyorum." ifadelerini kullandı.

Deprem bölgesine yapılan yatırımlara değinen Tekin, depremin oluşturduğu hasarın yaralarını, "asrın felaketi"nde "asrın birlikteliği" anlayışıyla sarmaya devam ettiklerini vurguladı.

Mevzuat değişiklikleriyle ilgili hatırlatmalarda bulunan Bakan Tekin, "Merkezden aldığımız kararlarla genel bir çerçeve çiziyoruz. Bakanlık politikaları doğrultusunda, inşa etmeye çalıştığımız felsefeye uygun olarak il düzeyinde projeler geliştirebilirsiniz. Böylece alınacak tedbirlerle birlikte çeşitli projelerle eğitim politikalarımızı hayata geçirmiş oluruz." dedi.

Bakan Tekin, çocukların okul bahçelerinde geleneksel oyunlarla vakit geçirmeleri ve bu sayede hem obeziteyle mücadele hem de dijital bağımlılıktan uzaklaşarak arkadaşlık bağlarını güçlendirmeyi hedeflediklerini, bunun için okul bahçelerinde gerekli düzenlemelerin yapılmasına devam edilmesi gerektiğini söyledi.

- "İkinci dönem sonunda da etkinlikler organize edeceğiz"

Yusuf Tekin, her dönemin son haftasını "etkinlikler haftası" olarak ilan ettiklerini belirterek, "Bu proje kapsamında birinci dönemin sonunda çeşitli etkinlikler organize ettik. İnşallah, haziran ayında ikinci dönemin son haftasında da aynı etkinlikleri organize ederek bu haftayı daha dolu dolu geçirmek istiyoruz. Bu etkinliklerin çocuklarımız üzerindeki sonuçlarını da özellikle görmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

- YKS soru havuzunda, müfredat ve ders kitabı vurgusu

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için ÖSYM soru bankasına soru yazım çalışmalarına ÖSYM uzmanları ve akademisyenlerle birlikte Bakanlığa bağlı okullarda görev yapan öğretmenlerin de dahil edildiğini kaydeden Tekin, YKS için oluşturulacak soru havuzunun Milli Eğitim Bakanlığının müfredatı doğrultusunda hazırlanan ders kitaplarındaki konu ve kazanımları kapsayacağı bilgisinin illerdeki eğitim paydaşlarıyla paylaşılmasını istedi. Tekin, öğrencilerin sınıf tekrarı ve devamsızlık affıyla ilgili aldıkları karar konusunda taviz vermeyeceklerini vurguladı.

Tekin, mesleki teknik eğitim alanında yeni model çalışmalar yaptıklarına işaret ederek, "Türkiye'nin her bölgesinde eğitim alan meslek liselilerin istihdamının kolaylaştırılması için 'bölge', 'ihtisas', 'sektör içi' ve 'sektöre entegre' olmak üzere 4 yeni okul programını hayata geçirdik. Bu doğrultuda illerde de gerekli çalışmalar yapılması önemli." dedi.

Bakan Tekin'in ardından tüm genel müdürler, bağlı oldukları bakan yardımcıları koordinesinde kendi alanlarıyla ilgili sunum yaparak fikir alışverişinde bulundu. Ayrıca il milli eğitim müdürleri de illerinde karşılaştıkları sorunları ileterek çözüm noktalarını istişare etti.

Toplantıya, Bakan Yardımcıları Celile Eren Ökten, Ömer Faruk Yelkenci, Nazif Yılmaz, Kemal Şamlıoğlu, genel müdürler ve 81 ilin milli eğitim müdürü katıldı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 58
  • Semih 1 ay önce Şikayet Et
    Sınıfta kalma 1.sınıftan itibaren başlatılmalıdır. 6. 7.8.sınıfta bırakılan her öğrenci bir sonraki sınıf için, okul için derttir. Uyum sorunundan tutun mobbinge kadar her şey yaşanır. Okumayacak bu öğrenciler hem devlete hem de veliye yüktür. Her şey en baştan düşünülmeli ve başlanılmalıdır.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    20 yaşına kadar okumak istemeyen öğrenciyi okulda tutarsan kalitesiz herşeyle dalga geçen pamuklar içinde büyümüş bir gençlik yetiştirirsin. O yaştan sonra ev mi geçindirir eş mi idare eder. Üç beşgün şehvetin verdiği iyi geçinme sonrası boşanma
    Cevapla
  • Pandora 1 ay önce Şikayet Et
    Öğrenci ve veli sorumlularını yerine getirmiyor. O yüzden sınıfta kalma ve devamsızlık şıkkı takipi doğal. Okumak için okula gelenlere zarar veriyor edep ve terbiyeden yoksun çoçuklar. Arkadaşlarına ve öğretmenlere mobbing uygulayan öğrenciler uygun bir şekilde cezalandirilmalı. Öğretmenlere iftira atan velilere para cezası verilmeli.
    Cevapla
  • MEB 1 ay önce Şikayet Et
    Sınıfta kalınca öğrenci elinize ne geçecek başınız göğemi erecek derdiniz ne çocuk okutmak size basit gelebilir nice aileler var çocuk sınıfı geçsin diye aç gezen babalar anneler masrafı ayrı dert sene kaybı ayrı dert sizin amacınız mezun olmasınlar devletten iş beklemesinler diye düşünüyorum
    Cevapla
  • Abc 1 ay önce Şikayet Et
    Depremzade babana rahmet
    Cevapla
  • Depremzade 1 ay önce Şikayet Et
    Zor şartlarda çocuğunu okutmak için çalışan ailerin çocukları derslerine çalışır. Bilirki ailesi ne emeklerle okutuyor. Bir zahmet çalışan la çalılmayanı zibidiliğe gelip öğretmenine ve akranlarına zırttolup yapacağına derslerine çalışsın devamsızlık yapmasın. Ekmek elden su gölden sınıf geçmesin sonra toplum uğraşıyo. Siz aileleri uğraşmasanıda . Temiz toplum istiyoruz.
    Cevapla
  • Canan 2 ay önce Şikayet Et
    Edeblinin gittiği ortamda edeb olursa heryer edeb öğrenim yeri olur edeb ve eğitim bir olmalı edebsiz eğitim asayişi bozar bozgunculuk verir ve kötü bir nesle sebep verir .kapağı açık büyük bir kovadaki suya hergelen gidenden dökülen toz ve kir o suya düşerse zayi olur çocuklarımız onları kirletmeyelim ve güzel kimselere emanet edelim öğretmenlerimiz güzel ahlak timsali olmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!