ÖSYM: “T.C. vatandaşı olmayanların MSÜ sınavına başvuru yapma hakkı bulunmamaktadır”

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanların Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavına başvuru yapamayacaklarını açıkladı.

GİRİŞ 02.03.2024 23:26 GÜNCELLEME 03.03.2024 09:48
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavı için gönderilen mesajın, sınavlarda görevlilere gönderilen bilgi mesajları arasında yer aldığı için sehven gönderildiği açıklamasında bulundu.

ÖSYM'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Milli Savunma Üniversitesi sınavına girebilmek için sınava başvuru kılavuzunda da belirtildiği üzere Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanların MSÜ sınavına başvuru yapma hakları bulunmamaktadır. Söz konusu mesaj, tüm sınavlarımızda görevlilere gönderilen bilgi mesajları arasında yer aldığından söz konusu sınavda sehven gönderilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlar MSÜ sınavına alınmayacaklardır” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 13
  • Mehmet 1 ay önce Şikayet Et
    Yabancı uyruklu bir ailenin çocuğu ülkede doğmuşsa ve başvuru şartlarını sağlıyorsa alın size vatandaş.Basvuru yapabilir
    Cevapla
  • HAKAN'IN FİKRİ 1 ay önce Şikayet Et
    tabiki bulunamaz bunu bilmeyen mi varki
    Cevapla
  • dayı 1 ay önce Şikayet Et
    Vatandas olmak 250K usd degil mi?
    Cevapla
  • Neco 1 ay önce Şikayet Et
    Memlekette neler konuşuluyor ya....Demek ki mülteci sorunu had safhada...
    Cevapla
  • R53 1 ay önce Şikayet Et
    Umarım vatandaşlık verdikleriniz içinde bu kural geçerlidir. Yabancı uyruklu zararsız iyi olanlar kusura bakmasınlar ama ülkeye zarar verenleriniz daha fazla olduğu için istenmiyorsunuz....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı