Bakan Tekin 'aylardır çalışılıyor' deyip duyurdu!

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren uygulamaya konulacak yeni müfredatın detaylarıyla ilgili konuştu. Tekin, "Bu yıl 1, 5 ve 9’uncu sınıfla başlayacağız. Kademeli olarak uygulamaya geçireceğiz" dedi.

Bakan Tekin 'aylardır çalışılıyor' deyip duyurdu!
Bakan Tekin 'aylardır çalışılıyor' deyip duyurdu!
GİRİŞ 06.03.2024 14:52 GÜNCELLEME 06.03.2024 14:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bakan Tekin, yeni müfredat çalışmalarının yüzde 80’ninin bittiğini belirterek "Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının çalışması sürüyor. Müfredat dediğiniz şey bir günde incelenecek bir şey değil. Bir dersin kitabı 800 sayfa. Bu yıl 1, 5 ve 9’uncu sınıfla başlayacağız. Kademeli olarak uygulamaya geçireceğiz" dedi.

"BİZİM MUHATTABIMIZ ÖĞRENCİLERİN DÜZEYİ, SEYRELTMELER OLACAK"

Sosyal medyada yer alan "matematik müfredatından bazı konuların çıktığı" iddialarına dair de Tekin, şunları kaydetti:

Bunların hepsini alanında uzman, yaklaşık iki bin kişi çalışıyor. Yaklaşık yüzde 40’ı akademisyen, gerisi öğretmen. Hem işin bilimsel boyutuyla ilgili akademisyenler var hem de uygulamada öğretmenler var. Bunlar buna göre değerlendiriliyor. Ortaöğretim müfredatında olmayacaklarla ilgili herkes bir şey söyleyebilir. Bizim muhatap olduğumuz öğrencilerin düzeyleri. Seyreltmeler olacak ama ben spesifik olarak nelerin seyreltildiğini bilmiyorum. Bunun için komisyonlar kuruldu. Aylardır çalışıyorlar. 

Bakan Tekin, Konya’nın Beyşehir ilçesinde Ali Akkanat Anadolu Lisesi ile Kubadabad Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Mardinliiii 1 ay önce Şikayet Et
    ya bii gidin artık defolun bee. bu ne her birkaç yılda bir eğitim müfredatı değiştir. 20 yıldır eğitim diye birşey kalmadı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!