YÖK'ten açıklama! Devlet üniversitelerinden daha az ödeme yapamazlar

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), vakıf üniversitelerinin öğretim elemanlarına, devlet üniversitelerinde ödenen net ücretten daha az ödeme yapamayacaklarına karar verdi.

YÖK'ten  açıklama! Devlet üniversitelerinden daha az ödeme yapamazlar
YÖK'ten açıklama! Devlet üniversitelerinden daha az ödeme yapamazlar
GİRİŞ 15.03.2024 23:36 GÜNCELLEME 15.03.2024 23:36
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, vakıf üniversitelerine gönderilen yazıyla, öğretim elemanlarına devlet üniversitelerinde ödenen emsal net ücret tutarından daha az ücret ödeyemeyeceklerine ilişkin kesinleşmiş mahkeme kararının uygulanması gerektiği bildirildi.

Açıklamada, vakıf üniversitelerinin öğretim elemanlarına ödeyecekleri ücrete ilişkin, "devlet yükseköğretim kurumlarında ödenen emsal ücretin net veya brüt miktarından birisini esas alabileceklerine" yönelik kararın iptal edildiği hatırlatıldı.

Böylece, vakıf yükseköğretim kurumları, öğretim elemanlarına devlet yükseköğretim kurumlarında ödenen emsal net ücret tutarından daha az ücret ödeyemeyecek.

Buna göre vakıf yükseköğretim kurumları, öğretim elemanlarına bundan sonra brüt değil net miktar üzerinden ödeme yapacak.

Bu karara rağmen öğretim elamanlarına düşük ücret verilmesi durumunda vakıf yükseköğretim kurumları hem adli bakımdan hem Yükseköğretim Kurulu nezdinde müeyyidelere maruz kalacak.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • HUN 1 ay önce Şikayet Et
    Özel okullara da aynı kuralı bekliyoruz. Kürekle alıp kaşıkla veriyorlar
    Cevapla
  • y0rum cu 1 ay önce Şikayet Et
    vakıf üniversitelerinde okuyan öğrenciler ayvayı yediler..
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Devlet üniversiteleri 2.öğretim ücretlerini eksik öderken bu kararı beğendim.
    Cevapla
  • mehmet 1 ay önce Şikayet Et
    dersane ve özel okullarda öğretmenlik yapanlarda bu kararı örnek gösterip mahkeme başvurları lazım devlet okullarındaki 15 saate denk gelen maaş almaları konusunda haklarını arasınlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş! İlk 11'ler
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı