Milli Eğitim Bakanı Tekin'den müfredat açıklaması! İntegral neden yok? İşte cevabı...

Milli Eğitim Bakanı Tekin, yeni eğitim müfredatına ilişkin açıklamalarda bulunurken, integral konusunun müfredattan çıkarılmasının nedenlerini de açıkladı.

GİRİŞ 07.05.2024 07:35 GÜNCELLEME 07.05.2024 10:05
Bu Habere 113 Yorum Yapılmış

 İSOV-Dinçkök Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim editörlerinin sorularını yanıtladı.

Tekin’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

■ Müfredata katkı sunmak isteyen herkesi bekliyoruz dedik. Yapabileceğimiz en demokratik yöntemle yapmaya çalıştık. Sürecin şeffaf sürmesinden yanayım. Diyaloğa açığız.

■ Eski müfredatta toplama bir konu, çarpma, çıkarma bölme birer konu. Bunlar birleştirildi. Toplama-çıkarma bir konu yapıldı, seyreltme ve sadeleştirme bu tarzda da oldu.

■ (Milli Eğitim Akademisi) Eğitim fakültelerinin kurumsal olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği yapmasında ısrarcıyız. Eğitimi biz yapacağız, üniversitelerden de bilimsel destek alacağız.

■ Öğretmen alımları mülakatla yapılacak. Çocuklarımızın en ehil ellere teslim edilmesine taraftarım.

İNTEGRAL NEDEN YOK?

Dünya örnekleri incelendi, örneğin Kanada Ontario eyaletinde integral kaldırılmış ve bugün baktığımızda Ontario eyaleti PISA’da 7. sırada yer almaktadır. Dolayısıyla integral konusunun lisans eğitiminde işlenmesinin daha doğru olacağı gerektiği değerlendirildi. 

KAYNAK: MİLLİYET
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 113
  • Bulut Trabzonlu 1 hafta önce Şikayet Et
    İntegral kaldirmak demek , türev ve limitinde kaldırılması demektir. Üniversitelerde , başta matematik bolumleri ,muhenduslik , fizik-kimya bölümlerinde 1. ve 2. sınıflarda matematik dersleri (mühendislik bölümlerinde diferansiyel denklemleri okutulmakta) verilmekte. Hangi bölüm olursa olsun dersi veren hoca dersi anlatip çıkar yani verdiği dersi öğretmez.
    Cevapla
  • Basri 1 hafta önce Şikayet Et
    Üniversiteler bir bakıma böyle. Tüm ülkelerde bilinçli ve alana istekli öğrencinin bölümü tercih ettiği kabulüyle bölüm ders ve müfredatları belirlenir. Bölüme kendi isteğiyle gelen öğrenci ise sınav odaklı değil, öğrenme odaklı çalışır ve derslerde anlamadığı yerleri sorar. Sorulan sorular dersin işleniş şekline yön verir. Eğer hiç soru sorulmazsa,"sükut ikrardan gelir" kabulü yapılır
    Cevapla
  • ilkokul 1 hafta önce Şikayet Et
    ilkokullarda adrese dayalı tek okula kayıt yaptırma zorunluluğu kaldırılmalı. en azından iki ya da 3 okula kayıt yaptırma imkanı verilmeli. ilk kayıtta öğrencinin okula ilk gideceği okulda farklı sebeplerle başka okula gitme isteği ya da başka sorunlar olabiliyor. öğrenci , veli, öğretmen anlaşmazlığında başka okula kayıt yaptırılamadığı için de sorun oluyor.
    Cevapla
  • istanbullu 1 hafta önce Şikayet Et
    integral integral diyenlere zabah akşam verecen integrali... verecen integrali...
    Cevapla
  • Mustafa 1 hafta önce Şikayet Et
    1. Sadece tek örnek ile bu kararın alınması doğru olmaz 2. İntegral konusu olmadığında bu boşluk için ne gibi tedbirler alınacaktır
    Cevapla
  • işlemci 1 hafta önce Şikayet Et
    Maşallah mühendislerimizin başarısı ortadadır. artık ülkemizde de bilgisayar parçalarının üretilmesinin zamanı gelmiş geçiyor bile. işlemci olsun, anakart olsun, ekran kartı olsun, ram olsun, harddisk olsun, yazıcı olsun hepsini kendimiz üretmeliyiz. lakin bunları üretmek için destekleyeceğimiz kişiler vatanına milletine devletine her zaman bağlı olan ve geldiği yeri bilen insanlar olmal
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dev mavi bir ateş topu geceyi aydınlattı! Portekiz ve İspanya üzerinde meteor şaşkınlığı
Başıboş köpekleri savunan kadından kan donduran sözler: Çocukları ölümle tehdit etti!