YÖK'ten üniversitelere 'Gazze' yazısı

Yükseköğretim Kurulu, üniversitelerden açılış törenlerinde ve derslerinde Gazze’de yaşanan insan hakları ihlallerinin gündem yapılmasını istedi.

YÖK'ten üniversitelere 'Gazze' yazısı
YÖK'ten üniversitelere 'Gazze' yazısı
GİRİŞ 20.09.2025 18:03 GÜNCELLEME 20.09.2025 18:07
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Yükseköğretim Kurulu, üniversitelerden 2025-2026 akademik yılı açılış törenlerinde ve derslerinde eğitim ve öğretim ile ilgili konularla birlikte Gazze'de yaşanan insan hakları ihlallerinin de gündem yapılmasını istedi.

Yükseköğretim Kurulunca üniversitelere gönderilen yazıda, İsrail'in iki yıla yakın bir süreden beri Gazze'de, çoğunluğunu bebeklerin, kadınların, hasta ve yaşlıların oluşturduğu sivil halkı hedef alarak, hiçbir hukuki, ahlaki ve vicdani sınır tanımaksızın gerçekleştirdiği vahşi katliamın, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiği belirtildi ve "Alenen ve pervasızca sürdürülen bu vahşete bir an önce son verilmesi yegâne temennimizdir." ifadelerine yer verildi.

Yazıda, yükseköğretim kurumlarının eğitim öğretim yılı açılış töreninde ve açılış derslerinde bu hususun da gündem yapılmasının insani ve vicdani görev olduğu vurgulanarak, gerekli hassasiyetin gösterilmesi istendi.

Katliam ordusu dur durak bilmiyor! Katliam ordusu dur durak bilmiyor!

Son dakika... Son 24 saatte 34 katliam! Son dakika... Son 24 saatte 34 katliam!

Gazze’de her gün kaç çocuk katlediliyor? Şoke eden gerçek rakamlarGazze’de her gün kaç çocuk katlediliyor? Şoke eden gerçek rakamlar

Ayşe Çolpan Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Çolpan Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 12
  • kızıl kurt 1 saat önce Şikayet Et
    eyvah CHP yürüyüş yapar olmazsa anayasa mahkemesine başvurur.
    Cevapla
  • Hikmet 1 saat önce Şikayet Et
    Arşivleri açın da bizim doğru düzgün tarihimizi öğrenelim 5816 kanunu kalksın!!
    Cevapla
  • yunus 1 saat önce Şikayet Et
    once icimizdeki israil lileri icimizden cikarmak gerek..siyoniste severler var oldukca icimizde.kelimeler yetersiz kalir.
    Cevapla
  • Ömer 1 saat önce Şikayet Et
    Bu Milli Eğitim Okularındada anlatılmalı.
    Cevapla
  • Komodor 1453 1 saat önce Şikayet Et
    Güzel
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
En çok hangi takım para ödüyor? Süper Lig’de maaş uçurumu: Devler arasında 8 kat fark!
Rize'nin sel felaketi: Bungalovun sel sularına kapılma anı kamerada