Okullarla ilgili yeni kararlar! Bakan Tekin duyurdu! Ara tatil ve eğitim süresi açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okul güvenliği ile ilgili alınacak önlemler konusunda önemli açıklamalar yaptı. Tekin ayrıca ara tatil ve eğitim süresine ilişkin de açıklamalarda bulundu.
Kahramanmaraş'taki okul saldırısının ardından okul güvenliğine dair alınan tedbirlere yenileri eklenecek.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı başında bir dizi yeni tedbirin daha hayata geçirileceğini söyledi.
St. Petersburg ziyaretinin ardından uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tekin, okullarda kolluk kuvvetlerinin görevlendirilmesinin ise geçici bir tedbir olduğunu belirtti, "Kalıcı bir çözüm değil." dedi.

OKULDA ÖZEL EĞİTİMLİ POLİS ÖNERİSİ
"Adı ne olursa olsun, okul polisi veya başka bir isim. Eğer bir polis olacaksa bu polisin formasyonu itibarıyla bu konularda eğitilmiş kişilerden seçilmesi ve farklı bir kadro ihdas edilmesini savunuyoruz." diyen Tekin, "Davranışları, ilgi alanları belki dikkatleri ona odaklanmış bir içimde yetişen bir ekip olsun." ifadesini kullandı.
Tekin'in gazetecilere açıklamalarında eğitim süresinin kısaltılması da yer aldı. "Konu tartışmalı." diyen Bakan Tekin, şunları kaydetti:
"- İşte hep televizyonlarda duyuyorsunuz; '15 yaşında Harvard'a girdi, Oxford'a girdi' diyor. Yani biz niye bunu Türkiye'de sağlayamayalım?
- Dolayısıyla ben bu zorunlu eğitim yaşının uluslararası göstergeler de dikkate alınarak tartışılması gerektiğini söylüyorum.

Yoksa biz çocuklarımızı gereksiz yere, zorunlu eğitim artı üniversiteyle beraber baktığımızda 25 yaşına kadar böyle el bebek gül bebek bir pozisyona düşürüyoruz."
ARA TATİL KALDIRILACAK MI?
Milli Eğitim Bakanı, ara tatilin yaz tatiline eklenmesinin gündemde olduğunu da söyledi.
"O ara tatilleri kaldırdığımızda çocuklarımızın eğitim öğretim hayatı iki hafta uzamayacak." diyen Tekin, "Eylül ayındaki başlangıcı biraz daha geç, haziran ayındakini biraz daha erkene almış olacağız ve böylece öğrencilerimiz daha uzun tatil yapmış olacaklar." ifadelerini kullandı.
ÖZEL OKUL FİYATLARI
Bakan Tekin, yüksek okul fiyatlarıyla ilgili soruyu da yanıtladı. 1 milyon liranın üzerinde ücreti olan 82 okul olduğunu söyleyen tekin, bu okulların farklı olanaklar sunduklarını belirterek, "Biz artışın enflasyon üzerinde olmamasını düzenliyoruz." dedi.
-
Çocuk dostu 7 dakika önce Şikayet EtEğitimden anlayan bir zihniyetin eseri olan ara tatil, öğrenci motivasyonunu ve veli memnuniyetini artıran pedagojik bir değerdi. Ne yazık ki, 'herkesin eğitimci kesildiği' bir düzende, bu tür kalıcı ve doğru adımlar konjonktürel rüzgarlarla savrulmaya devam ediyor.Beğen
-
Öküz bakan. 7 dakika önce Şikayet EtBu sene okullar 26 haziranda kapanıyor. 26 hazirana kadar çocukları okula getir getirebiliyorsan. Biz Rasim toplumuyuz. Çocukların %50 si tarım hayvancılık vs. ile uğraşıyor. Bu çocuklar okula gelmez.Beğen
-
34 79 8 dakika önce Şikayet EtSuçlu polisten. Öğretmen. Öğrençiden korktukça. Bu sorunlar asla çözülmez Köylüden vekile İşçiden patrona çaydırıcı ceza olmadan. Milli gelir adaleti sağlanmadan. Kamuda lüks israf menfaat bitmeden ülkede gelecek huzur ğüvende olmaz ğeçmiş yüz yılda olduğu ğibiBeğen
-
Engin 8 dakika önce Şikayet EtZorunlu eğitimi kısalt. Lise zorunlu olmasın. Ortaokulda belli bir notun altında kalan mealek lisesine devam etsin edecekseBeğen
-
HAKKI 9 dakika önce Şikayet EtAra tatil kaldırılmalı, faydasından çok zararı var, çocuklar okula ve derslerine konsantre olamıyorlar.Çünkü tatil düşüncesi çocuklar ı dersten soğutuyor adapte olamıyorlar.Çocuklara sorun 6 ay tatil olsunmu diye hiç biri hayır demez.Tam okula derslere adapte oluyor hop tatil, dönüyor okula tam adapte olacak hop tatil faydasından çok zararı var.15 ara tatil yeterlidir.Beğen