Avrupa'nın en iyi mühendisleri İTÜ'de

Tamamen bir öğrenci organizasyonu olan EBEC, Avrupa’nın en iyi mühendislik öğrencilerini İTÜ’de yarıştırmaya devam ediyor.

Avrupa'nın en iyi mühendisleri İTÜ'de
Avrupa'nın en iyi mühendisleri İTÜ'de
GİRİŞ 05.08.2011 13:19 GÜNCELLEME 16.06.2017 02:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul, Türkiye - EBEC (Avrupa BEST Mühendislik Yarışması, .ing European BEST Engineering Competition) Finali’nin ev sahipliğini bu sene 1-11 Ağustos tarihleri arasında İstanbul Teknik Üniversitesi yapıyor. Tamamen bir öğrenci organizasyonu olan EBEC, Avrupa’nın en iyi mühendislik öğrencilerini İTÜ’de yarıştırmaya devam ediyor.

Etkinliğin resmi açılışı, 2 Ağustos’ta katılımcılarını karşılayan İTÜ tarafından 2 Ağustos tarihinde Maslak Kampüsü’ndeki Deprem Enstitüsünde gerçekleşti. Açılış, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, İTÜ rektör yardımcısı Prof. Dr. Derin Ural, Siemens halkla ilişkiler yöneticisi Stefan Wuth’un katılımıyla ve yarışmacılara yapılan oryantasyon ile sona erdi. 3 Ağustosilk gününde ‘’Mühendislik Tasarımı’’ kategorisinde yarışan katılımcılardan güneş enerjisini en verimli şekilde kullanıp, doğal afetlere karşı da korunaklı akıllı evler üretmeleri istendi. ‘’Vaka Analizi’’nde ise yaz aylarında çok sıcak ve kurak olan bir ülke olan Kuveyt’te inşa edilecek stadyum için seyircilerin ve sporcuların sağlıklarını riske atmayacak bir soğutma sistemi geliştirmeleri beklendi.

Yarışmanın kapanışı, 10 Ağustos’ta Feriye Köşkü’nde, İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derin Ünal, SEFI Başkanı Wim Van Petegem, Elginkan Vakfı Müdürü İlhan Üdtü’nün de katılımıyla gerçekleşecek bir akşam yemeği ve kokteyl ile yapılacak.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • Tamer Demirbozan 12 yıl önce Şikayet Et
    Harika bir haber. İTÜ ye teşekkür. Organizasyonu düzenleyenlere emeği geçenlere sonsuz minnet. Harika bir haber
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...
Dur ihtarına uymayan yakayı öyle bir ele verdi ki!