İki günde 51 milyar dolar kaybetti!

Çinli teknoloji devi Tencent, yalnızca iki gün içerisinde piyasa değerinden 51 milyar dolar kaybetti

İki günde 51 milyar dolar kaybetti!
İki günde 51 milyar dolar kaybetti!
GİRİŞ 26.03.2018 11:24 GÜNCELLEME 26.03.2018 11:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD’li teknoloji devlerinin en büyük rakiplerinden Tencent’in hisseleri geçtiğimiz cuma günü yüzde 4 değer kaybetti. Çinli internet devinin en büyük hissedarı Naspers’ın son 17 yılın en büyük hisse satışını gerçekleştirmesiyle, Tencent’in piyasa değerinden 23 milyar dolar silindi.

Hong Kong Borsası’nda listelenen Tencent, geçtiğimiz cuma günü toplam 16 milyar dolar değerinde işlemle borsanın en çok işlem gören kağıdı oldu.

Çarşamba günü beklenenin üstünde kâr açıklayan ancak analistlerin ciro beklentisinin altında kalan Tencent’in hisseleri perşembe gününü yüzde 5 değer kaybıyla kapatmıştı. Geçtiğimiz haftanın son iki gününde şirketin piyasa değeri toplam 51 milyar dolar azalmış oldu.


Tencent, 508 milyar dolarlık değeriyle Asya’nın en değerli, dünyada ise Apple, Alphabet, Amazon ve Microsoft’un ardından beşinci en büyük halka açık şirketi konumunda.

Tencent’in yüzde 31,2 hissesine sahip olan Güney Afrikalı medya ve e-ticaret şirketi Naspers, hisselerinin yüzde 2’sine denk gelen 190 milyon Tencent hissesi karşılığında 9,8 milyar dolar kaynak yarattığını açıkladı. Şirket ayrıca, önümüzdeki 3 yıl içerisinde Tencent hissesi satmayı planlamadıklarını belirtti.

YORUMLAR 1
  • Yrd 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizde olsa değer kaybı en az yüzde 20 olurdu,e böyle spekülatif durumlarda biz bir numarayız!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"
Gazze’ye giden ABD gemisinde büyük şok! Geri dönmek zorunda kaldı