Dünyanın en büyüğü olacak! 2019'da aktif oluyor

Dünyanın en büyük rüzgar türbini üreticilerinden MHI Vestas, 9.5 megawatt gücündeki devasa türbinlerini 2019'da kurmaya başlayacak. Firma kurulum için gerekli olan son sertifikaları da aldı.

Dünyanın en büyüğü olacak! 2019'da aktif oluyor
Dünyanın en büyüğü olacak! 2019'da aktif oluyor
GİRİŞ 02.07.2018 12:34 GÜNCELLEME 02.07.2018 12:34
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Danimarka merkezli enerji firması MHI Vestas, dünyanın en büyük rüzgar türbinlerini 2019'da kurmaya başlıyor. Danimarkalı firma, amiral gemisi modeli V164'ün 9.5 megawatt gücündeki versiyonunun yapılan son testlerden de başarıyla geçtiğini ve kurulum için gerekli olan sertifikaların alındığını açıkladı.

MHI Vestas'ın yeni 9.5 MW'lık devasa türbinleri, geçtiğimiz aylarda İskoçya açıklarına kurulan 8.8 MW gücündeki V164 türbinlerinin geliştirilmiş ve özelleştirilmiş bir versiyonu. MHI Vestas'ın ifadelerine göre 9.5 MW'lık bu devasa türbinlerden sadece 1 tanesi, tam 9500 evin 24 saatlik enerji ihtiyacını karşılayabilecek güçte. Ayrıca 187 metrelik uç yüksekliğine sahip olan türbinlerin kanat genişliği ise 80 metre olarak belirtilmiş. 9.5 MW'lık geliştirilmiş türbinler boyutlar anlamında bir önceki versiyon olan 8.8 MW'lık türbinlerle benzerlik gösteriyor.

MHI Vestas olarak çok sıkı bir şekilde çalıştıklarını ve başarılarını buna borçlu olduklarını belirten Henrik Baek Jorgensen,"Dünyanın en büyük rüzgar türbinini duyurduktan hemen bir yıl sonra son sertifikalarını almak kolay bir iş değil. MHI Vestas ekibiyle gurur duyuyorum." sözlerini kullanıyor.

MHI Vestas'ın yeni 9.5 MW'lık türbinleri ilk kez 2019'un sonlarına doğru Belçika açıklarına kurulacak.

KAYNAK: DONANIM HABER
YORUMLAR 4
  • reco 5 yıl önce Şikayet Et
    bende bizde kurulacak zannettim,bizene Belçika'da kurulacak tesisten...
    Cevapla
  • makinacı 5 yıl önce Şikayet Et
    bu heriflere nereye yetişeceksin, 2010 senesinde en büyüğü biz üniversitedeysen 2 MW idi, aradan geçen 8 senede herifler 9 MW lık türbin dikmeyi hedefliyor, Türkiye'de siyaseti oturtacaksın da, siyasilere bazı şeyleri anlatacaksın da, özel sektörden bi kaç tane babayiğit bulacaksın da, devlet teşvik verecek de, sende bu türbinlerden yapacaksın, oooohhh, ölme eşşeğim ölme, biz anca hazır alır, alektriğimizi rüzgardan sağlıyoruz diye dört köşe oluruz, işte istihdam burada sağlanıyor beyler, insan bu tip işlerde yoğun olarak eritiliyor, ülke bu tip işlerde gelişiyor, büyüyor, darlandımmmm, bu memleketin iş bilmezliği sinir sahibi etti beni, günde 1.5 paket sigara içer oldum.
    Cevapla
  • Trtr 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede şuan yerli ges fabrikası kuruldu res fabrikası kurulcak bir işi yapmak için önce işe sahip olmalısın oda yoktu ama oldu.Bizde ne vardıki kendini bukadar yırtma bak 2023 te uçacaz inşallah
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Eldeki malzeme bu kendini boşuna strese sokma. Elinden geleni yap gerisini Allah'a havale et..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza
Ermeni vahşetinde yeni delil! Haritalar ortaya çıktı...