Sırbistan'dan Türkiye ve Rusya mesajı: Biz hazırız

Sırbistan Enerji Bakanı Aleksandr Antic, denizden geçen kısmının inşaatı biten Türk Akımı'na katılmaya hazır olduklarını söyledi.

Sırbistan'dan Türkiye ve Rusya mesajı: Biz hazırız
Sırbistan'dan Türkiye ve Rusya mesajı: Biz hazırız
GİRİŞ 19.11.2018 21:25 GÜNCELLEME 19.11.2018 22:12
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Türk Akımı'nın deniz kısmının inşasının tamamlanması vesilesiyle İstanbul'da düzenlenen törene katılan Aleksandr Antiç, Enerji Bakanı Fatih Dönmez'le bir görüşme gerçekleştirdi.

 

"SIRBİSTAN VE BÖLGENİN ENERJİ GÜVENLİĞİNİ TEMİN EDECEK"

Sırbistan Enerji Bakanlığı'ndan yapılan görüşmeye ilişkin açıklamaya göre Antiç, projenin Sırbistan'ın ve Avrupa'da uzanacağı bölgenin enerji güvenliğini temin edeceğini ifade etti.

 

Antiç, "Türk Akımı projesinin gerçekleştirilmesi, Avrupa'nın bu bölgesinin enerji güvenliğini temin edecek. Sırbistan, komşularıyla birlikte Türk Akımı'nın devam etmesini sağlamaya hazır" dedi.

"BÖLGE İÇİN STRATEJİK BİR ROL OYNAYACAK"

Antiç, Türk Akımı'nın bölgenin tamamı için stratejik bir rol oynayacağının altını çizdi.

Sırp bakan, "10-15 milyar metreküp Rus gazının Türkiye üzerinden Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan ve Avusturya'ya uzanma ihtimali, enerji güvenliğinin sağlanması açısından ciddi bir şans. Proje, gaz ticaretinin ve gaza dayalı ekonominin geliştirilmesi için imkan sunuyor. Söz konusu ülkeler, Türk Akımı'na bağlanarak gaz transitinden önemli bir kar da elde edecek" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katılımıyla Türk Akımı'nın deniz bölümünün tamamlanması nedeniyle bir tören düzenlenmişti.

Erdoğan, "Rusya ile ilişkilerimizi hiçbir zaman diğer ülkelerin dayatmalarına göre belirlemedik" derken Putin, projeye bu adı Erdoğan'ın verdiğini açıklamış ve Türk Akımı'nın 'yıkma değil yapma projesi' olduğuna vurgu yapmıştı.

YORUMLAR 15
  • ***** 5 yıl önce Şikayet Et
    sırplardan bir delikanlı çıktı Allah bozmasın
    Cevapla
  • ***** 5 yıl önce Şikayet Et
    bu adama bide Rusça mealli Kuran hediye etsen be Reis; bu adam iyiadam, kurtarsan.
    Cevapla
  • Hacivat 5 yıl önce Şikayet Et
    Birlikten güc dogar belkide türk akim baris getirir avrupa müslümani düsman olmaz Insallah deyelim
    Cevapla
  • Gurbetçi 5 yıl önce Şikayet Et
    Yunan'a pay vermeyinde kime verirseniz verin.
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    bir de avusturya, sırbistan
    Cevapla
  • gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    arkadaslar sirplarin müslümanlara soykirim yaptigini zaten Türkiyede biliyor arti tüm dünya biliyor. ancak devletler arasi söz konusu milli gelirler ve cikarlar vardir devletin organlari vardir ve calismak zorundadir yoksa Devlet olamaz. lütfen bunlari ayirmamiz lazim bosnak kardeslerimizin herzaman yanindayiz arti bosnaya Türkiye zaten cok yatirim yapiyor bir ilimizden daha fazla yatirim ve yardim yapiyor. Allahin izniyle herkesin Kandili mübarek olsun vatanima milletime selam olsun saygilar Mehmetcige arman olsun Allah yardimcilari olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi