Turistik tesislere koronavirüs önlemi

Koronavirüs'ün etkileri yavaş yavaş kırılıyor, bu durum da turizm sektörünü harekete geçirdi. Tesisleri 1-2 aylık bir süreç içerisinde açmaya hazırlanan sektör, salgına karşı önemli önlem paketlerini hayata geçirmeye hazırlanıyor. ‘Girişte muayene', ‘özel kıyafetle servis' gibi tedbirler alan oteller, tatilciye ‘izole villa' ve ‘72 saat boş kalmış oda' seçeneği de sunuyor.

Turistik tesislere koronavirüs önlemi
Turistik tesislere koronavirüs önlemi
GİRİŞ 24.04.2020 14:07 GÜNCELLEME 24.04.2020 14:07
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Koronavirüs dünyayı etkisi altına alırken en çok turizm sektörünü ekonomik olarak vurdu. Özellikle bahar başı ve sonunu boş geçiren turistik tesisler, yaz ayları için hazırlıklarına başladı.

Türkiye'de turizm tesisler 1-2 ay içerisinde hizmet vermeye başlamak üzere korona önlemlerine hazırlanıyor.

SEKTÖR HAREKETE GEÇTİ

Turizmciler 2020’den umudunu kesmek yerine otellerine ‘korona ayarı’ yapmaya başladı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ‘koronovirüs sertifikası’ alan otellerin açılacağını açıklamasının ardından turizm tesisleri de harekete geçti.

Birçok otel ve tesis dezenfekte ediliyor, otellerdeki sağlık görevlelerinin sayısı artırılıyor, ortak alanlar sosyal mesafe kuralına göre yeniden düzenleniyor, personele eğitim veriliyor. 

GİRİŞTE MUAYENE VE SOSYAL MESAFE

Kendilerin yaz mevsimine hazırlayan turizmciler koronavirüse karşı da önlemlerini artırıyor, yeni uygulamaları hayata geçiriyor.

Oteller için en başta gelen yenilik otele giriş öncesi sağlık kontrolü. Bu durum şimdiden ilanlara da yansıdı. Bir otel ilanında, “Sağlık ekiplerimiz tarafından otelimize giriş öncesi triyaj muayenesi yapıyoruz” denilirken ayrıca tatil süresince ‘kişisel sağlık danışmanı’ sunulduğu, tercihe bağlı olarak da 7/24 doktor ve hemşire hizmeti de verildiği belirtiliyor.

Otellerde ‘sosyal mesafe’ de bu yıl devrede olacak. Hatta bazı oteller evdeki izole hayatını devam ettirmek isteyenler için ana binadan bağımsız izole villa seçeneği de sunuyor 

ANAHTARSIZ ODALAR

Otellerin uygulamalardan biri de mobil oda anahtarı hizmeti olacak. Bir çok kişinin dokunmak mecburiyetinde kaldığı anahtarları kullanımdan kaldırmayı planlayan turizmciler, anahtar ve check-in işlemlerini mobil platformlar üzerinden yapacak.

Bununla birlikte müşteri resepsiyona uğramadan direkt odasına geçecek. Odalar ise ozon ve ULV makineleriyle dezenfekte edilecek.

72 SAAT BOŞ KALMIŞ ODA

‘Bu yetmez’ diyenler için oteller seçenek de sunuyor. Sizden önce 24 saat, 48 saat ve 72 saat boş bırakılmış odalardan birinde kalmayı seçebiliyorsunuz. Ama ‘kalacağım oda 72 saat boş bırakılsın’ derseniz ekstra ücret seçeceği ile bu şekilde güvenli konaklama sağlanması planlanıyor. 

SERVİS ÖZEL KIYAFET, MASKE VE ELDİVENLE 

Kovid 19’la birlikte bazı oteller ‘yemeğini kendin pişir’ seçeneği de başlatıyor. İşletmeler bu seçeneği verdikleri ilanlarla “Villalarımızda size özel mutfağınızda, kendi yemeğinizi kendiniz yapabilirsiniz” diyerek altını çiziyor. Odaya servisin ise ‘özel kıyafet, maske ve eldivenle’ yapılacağı belirtiliyor.

Ayrıca ilanlarda ‘bağışıklık sistemini destekleyici gıda ve içecekler sunuyoruz’ ibaresi yer alıyor. Hatta odalarda alkali su bulunduran oteller de var. 

AVRUPALI TURİST İÇİN TÜRKİYE CAZİP OLACAK

Turizm sektörü Kovid-19 salgını sonrası döneme odaklandı. HIS Travel Türkiye Genel Müdürü Emre Özkur “Yaşadığımız krizi, birçok değişimi beraberinde getirecek bir sürecin başlangıcı olarak görüyoruz” dedi. Limak Turizm Grubu Başkanı Kaan Kavaloğlu ise “Özellikle Avrupa’da şu anda evine kapanan insanlar için, Türkiye’nin ciddi anlamda cazip bir hale gelmesini bekliyorum” diye konuştu. Neredekal.com Genel Müdür Yardımcısı Özkan Özbaş da müşteri tarafında bu sene fark yaratan tesislerin öne çıkacağını söyledi. 

YORUMLAR 7
  • Garip 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu sene turizmin işi çok zor...
    Cevapla
  • nikelaj 3 yıl önce Şikayet Et
    avrupali gelmesin. otelde biz olalim. tatilin tadi olsun. guvenli olsun. ic turizm patlasin. ne olur ki. trilyonluk patronlar otel calisanina maas verememiş. hemen devlete. pis herifler.
    Cevapla
  • Ugr 3 yıl önce Şikayet Et
    Birazda Türk halkına ucuza verin odaları.Yabancıya üç lira Türk vatandaşına beş lira,bulabilirseniz tabi
    Cevapla
  • Dadaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu yil Yurtdışında turist gelmesin, hele avrupadan hiç gelmesin, bi bize yeteriz.
    Cevapla
  • gakko 3 yıl önce Şikayet Et
    Kimse gelmez boş hazirliklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı