Genel müdür 'tek çare' diyerek açıkladı: Borçluların elektriği kesilecek!

Tarımsal sulama abonelerinin uzun yıllardır ödenmeyen elektrik borçlarına ilişkin konuşan Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Yaşar Arvas, ''2016 yılından beri ödenmemiş borçlar bulunuyor.

Genel müdür 'tek çare' diyerek açıkladı: Borçluların elektriği kesilecek!
Genel müdür 'tek çare' diyerek açıkladı: Borçluların elektriği kesilecek!
GİRİŞ 20.05.2020 17:40 GÜNCELLEME 29.09.2021 15:54
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Yaşar Arvas, yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle bölgedeki tarımsal sulama abonelerine 2020 yılı borçlarıyla ilgili tahsilat talebinde bulunmadıklarını, elektriği kesilmesi öngörülen abonelerin borçlarında önceki yılların esas alındığını söyledi.

7/24 ÇALIŞMA PLANI

Elektrik dağıtım şirketi olarak salgın sürecinde sorumluluklarının farkında olduklarını dile getiren Arvas, ekiplerini, kaliteli elektrik hizmetini daha iyi verebilmek için 7/24 çalışma esasına göre yapılandırdıklarını aktardı.

 

 

Arvas, müşterilerin uzaktan fatura ödemeleri, destek ve taleplerine cevap verebilmek için teknolojik alt yapıyı organize ettiklerini bildirerek, şöyle konuştu:

"Biz bir kamu hizmeti üretiyoruz. 6 ildeki yaklaşık 2 milyon abonemize özelleştirilmiş bir kamu hizmeti götürmeye çalışıyoruz. Bu abonelerimize kamu hizmeti götürürken serbest ekonomide satın aldığımız ve peşin ödemesini yaptığımız elektrik bedelini uzun vadelerde tahsil etmeye çalışıyoruz. Bu tahsilatı yaparken normal tarımsal sulama aboneleri dışındaki abonelerimizde bile güncel tahsilat oranlarımız çok düşük. Tarımsal sulamada durum biraz daha kötü. Genelde bölgemizdeki tarımsal sulama aboneleri, borçlarını 1 yıl sonra ödüyorlar. Örnek vermek gerekirse 2020 yılında tüketecekleri enerjinin bedelini gelecek sene ödeyecekler."

ELEKTRİĞİ KESMEK ZORUNDAYIZ

Arvas, tarımsal sulamanın Mezopotamya bölgesindeki tarım için önemini bildiklerini aktararak, Mardin’de aynı sezon içinde iki ürün ekmeye elverişli tarımsal alanlar bile bulunduğunu söyledi.

Şanlıurfa ve Diyarbakır’da da çok sayıda tarımsal sulama abonesinin bulunduğunu ve Mardin’deki 7100 tarımsal sulama abonesinin 6200’ünün elektrik borcu olduğunu dile getiren Arvas, "Mardin'deki sorunumuzun temeli, Mardin çiftçimizin elektrik borcuna bakış açısı. Borcu ödemekten ziyade ödememeye yönelik bakış açısı var. 2016 yılından beri ödenmemiş borçlar bulunuyor. Toplamda 1,3 milyar liraya ulaşan bu borca biz bir şekilde tedbir almazsak yıl sonunda 2 milyarı, 2 yıl sonra da 5 milyarı aşacak. Elektriği kesmek zorundayız. Tek çaremiz bu." ifadelerini kullandı.

'MARDİN'DE BAŞLATTIK'

Arvas, diyalog kapılarının açık olduğunu vurgulayarak, "Ödeme kolaylıkları sağladık. Ciddi anlamda çiftçimizin içinde bulunduğu durumu destekleyecek şekilde kolaylıklar sağladık. Maalesef bu kolaylıkların sonucunu göremiyoruz. Bizim en doğal hakkımız olan, elektriği kesme işini Mardin’de başlatmış durumdayız." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 12
  • sedat 3 yıl önce Şikayet Et
    yakında elektrik lüks olacak ve sadece zenginler kullanabilecek
    Cevapla
  • Goksel 3 yıl önce Şikayet Et
    Elektriği kullanıyorlar da mahsulü satamıyorlar mı? Çoğunun ortak fikri vergilerle bunları ödüyoruz, elektriğe para vermem.
    Cevapla
  • Kezo 3 yıl önce Şikayet Et
    Öyle beleşe yaşamak yok arkadaş keriz mi bu millet varsa vericen hiç olmayana birşey demiyoruz
    Cevapla
  • Hatice 3 yıl önce Şikayet Et
    Vah yazık biz guzel guzel öderiz ne gerek var kesmeye
    Cevapla
  • selim 3 yıl önce Şikayet Et
    Dertleri sadece masraflarla baş edememek olsa yani iyi niyetli olsalar eyvallah. Ama hayır beleşe yat, hainlik olsun diye ödeme, kamburu bizim sırtımıza yükle. Güneşin etkili olduğu bölgelerde siniz. Güneş enerjisi gibi alternatif enerji kaynaklarıyla masrafınızı azalta bilir hatta artıya geçirebilirsiniz. Biraz aklınızı kullanın ve ahlaklı olun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar