NASA bir günde 27 maymunu öldürdü

İngİliz The Guardian gazetesi, Amerikan Ulusal Uzay ve Havacılık İdaresi’nin (NASA) aynı gün içinde bir araştırma merkezinde bulunan tüm maymunları öldürdüğünü açıkladı.

NASA bir günde 27 maymunu öldürdü
NASA bir günde 27 maymunu öldürdü
GİRİŞ 22.12.2020 23:34 GÜNCELLEME 22.12.2020 23:34
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Gazete tarafından belgelere göre, NASA’nın  Silikon Vadisi’nde yer alan Ames araştırma merkezinde 2 Şubat 2019 tarihinde 27 primat ilaçlarla ötenazi edildi.

Maymunların öldürülme gerekçesi olarak ise, 21’inin Parkinson hastası olması ve yaşlanmaları gerekçe gösterildi. Kurumun maymunları bir sığınağa taşımak yerine onları öldürme kararı alması, hayvan hakları savunucuları tarafından şiddetle kınandı.



NASA’ya ait laboratuvarda yaşanan primat ölümleri hakkındaki belgeleri ortaya çıkaran, “Rise for Animals” adlı kuruluşun sözcüsü Mike Ryan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “NASA'nın birçok gücü var ve teknoloji konusunda dünyanın kaderini belirliyor, ancak konu hayvan refahı uygulamaları olduğunda izlediği tüm yolların modası geçmiş durumda" ifadelerini kullandı.

New Mexico Üniversitesi'nde hayvan etiği uzmanı olan John Gluck ise  “Primatlar, laboratuvar yaşamının doğasında var olan etolojik yoksunluklardan ve hayal kırıklıklarından muzdariplerdi. Onları farklı bir yaşam alternatifine layık görmeyen sorumlulara gerçekten yazık” ifadelerini kullandı.  

 

 

NASA YÖNETİCİSİ'NDEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Bununla birlikte, Temsilciler Meclisi demokrat Kathleen Rice, ölümlerle ilgili NASA'nın yöneticisi Jim Bridenstine’ndan, maymunların ölümüne ilişkin açıklama talep ettiklerini belirterek, "Yönetici Bridenstine'den, bu hayvanların neden bir sığınakta yaşamak yerine ötenazi yapılarak esaret altında öldürüldüğüne dair bir açıklama bekliyorum. Yaşanan olay, politika yapıcıları araştırmalarda kullanılan denek hayvanlarının durumuna ilişkin düşünmeye yöneltti" dedi.

YORUMLAR 11
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    adamlar insanlara acımıyorlar. maymunlara mı acıyacaklar.
    Cevapla
  • no cigara 3 yıl önce Şikayet Et
    Aslında dünya bilimcileri yaptığı araştırmaları denek olarak kendi cocuklarını kullansalar zararlı ve öldürücü buluşlar bulmazlar tehlike de olmaz başka canlılarada zarar vermezler zaten bilim ve araştırma da insanlığa va dünyaya faydalı buluşlar bilimdir diğer türlü zulüm dür
    Cevapla
  • SARS - Cov - 2 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH yardımcımız olsun, ALLAH sonumuzu hayır etsin inşallah ... DAHA BİLİNEN BUNLAR , YA BİLMEDİKLERİMİZ... GERÇEKTEN İNSANOĞLUNU ÇOK KÖTÜ ŞEYLER BEKLİYOR.. LA galibe illallah.. Hep söylüyorum bu SİSTEM çöküşe geçti ve çökecek. Kurtuluş GERÇEK İSLAM da sünnete uymakta. BİZ sadece bize verileni biliyoruz.. Yani BİLMESİ GEREKEN PRENSİBİ...
    Cevapla
  • M.i 3 yıl önce Şikayet Et
    Onlar yaparsa mübah Türkiyede olsa yaptırım uygularlar dı
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Her yıl açlıktan 10 milyon insan ölüyor. Neden kimsenin sesi çıkmıyor ???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak