G-Shock Türkiye, efsanevi markanın hikayesini anlattı

Hemen hemen her saat tutkununun koleksiyonunda en az bir tane bulunan G-Shock saatleri, 1946 yılında kurulan Casio'nun dünya çapında sevilen, Hollywood yıldızlarından Türk ünlü aktör ve aktrislerine kadar çok geniş yelpazede alıcısı bulunan ve şimdiye kadar en çok öne çıkan efsanevi markası olarak saat dünyasının parlayan yıldızı gibi konumlanıyor. Markanın dününü, bugününü ve yarını, G-Shock Türkiye anlatıyor.

G-Shock Türkiye, efsanevi markanın hikayesini anlattı
G-Shock Türkiye, efsanevi markanın hikayesini anlattı
GİRİŞ 25.12.2020 14:27 GÜNCELLEME 31.12.2020 17:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Her yıl yepyeni modelleri, iddialı renkleri ve kendi alanında birinciliği asla elden bırakmaması ile bilinen Casio G-Shock, ülkemizdeki saat koleksiyonerlerinin de vazgeçilmez parçaları arasında yer alıyor. Marka, onu yalnızca bir saat değil aynı zamanda spor tutkunlarının dostu, doğa ile iç içe yaşayanların en iyi arkadaşı, extreme sporcuların en güvenilir yol arkadaşı olarak tanımlıyor.
 
İlk hedef kırılmayan bir saat yapmaktı
Saatin başlangıç ​​hikayesi 1981'de başlıyor. Casio’nun saat tasarım şefi, mühendis Kikuo Ibe, düşse dahi kırılmayacak bir saat yapmak için kolları sıvıyor önce. G-Shock adı ise Ibe’nin yer çekiminin neden olduğu şoka dayanabilecek bir saat yaratma amacından geliyor. Ibe’nin üç mühendisten oluşan tasarım ekibi, üç kriter etrafında birleşiyor. Ekibe göre saatin 10 metrelik bir düşüşe ve 10 atmosferlik su basıncına dayanabilmesi, aynı zamanda 10 yıllık bir pil ömrüne sahip olması gerekiyor. İki yıldan fazla süren test aşamaları soncunda, DW-5000C saat dünyasına kazandırılıyor.
 
Yıldızı kronometre ile parladı
Kare ve kalın kasasıyla klasikleşen ancak bugüne kıyasla estetik açıdan eksikleri olan ilk G-Shock DW-5200C, 1984 yılında Kuzey Amerika'da yayınlanan ve bir hokey oyuncusunun yer aldığı reklamın ardından dış mekan meraklıları, itfaiyeciler ve polis memurları arasında hızla popüler oluyor. Daha da önemlisi, kronometre özelliği ile Amerika Birleşik Devletleri'nin batı kıyısındaki kaykaycılar ve doğu kıyısındaki Hip Hop tutkunları tarafından çok seviliyor. Hemen ardından 1990 yılında çıkan DW-5900C, yenilikçi likit kristal ekranı ile 90 gençliğinin adeta bir temsilcisi haline geliyor. İlginç olan ise, anavatanı Japonya olan saat, ABD’deki başarısının ardından Japonya’da yükseliyor. Japon gençliğinin o zamanlar Amerika gençliğinin kültürünü takip etmesi, saatin ithalatını başlatıyor. Böylece dijital saat deyince akla gelen ilk isim olan G-Shock, Takashi Murakami, Maison Martin Margeila, Stussy, Bathing Ape ve daha pek çok sanatçı ve sokak giyim tasarımcıları ile sınırlı sayıda yapılan işbirlikleri sayesinde ününü dünyaya duyuruyor.
 
Geleceği bileklere taşıyor
G-Shock Türkiye, bugün dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de çığır açan serisinin radyo kontrolü, atomik zaman işleyişi ve yönü, barometrik basıncı / yüksekliği ve sıcaklığı hesaplayan sensörleri gibi fantastik yenilikleri ile geleceği bileklere taşıyan bir yol arkadaşı olarak nitelendiriliyor. G-Shock Türkiye koleksiyonu ise renk seçeneği konusunda en geniş yelpazeye sahip olan saatler ile her yaşa, ve cinsiyete uyum sağlamaya devam ediyor.
 
Saat modasına öncülük ediyor
Teknolojinin durmak bilmeyen gelişimi, saat modasında da spor saat tarzını yeniden çiziyor. Daha önce rahatlığı ve günlük kullanıma uygunluğuyla spor saat kategorisine giren modeller, bugün yerini hayatı kolaylaştıran teknolojilere bırakıyor. Bundan sonra daima hayatımızın bir parçası olacak bu teknolojiler, 2021 saat trendlerinin de başında gelecek. Marka, kullanıcının ihtiyaçlarına göre tasarlanan; takvim, 12/24 saat formatları, alarm, dünya saat, kronometre, bluetooth, termometre, barometre ve altimetre gibi hayatı kolaylaştıran teknolojilerle bezenmiş yüzlerce model ile dijital çağın saat modasına öncülük ediyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • Hanyunus 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende severim ama alan yok
    Cevapla
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum