Toshiba CEO'su görevinden ayrıldı

Toshiba CEO'su Nobuaki Kurumatani, görevinden ayrıldı. şirketi satın almak için teklif veren CVC ile arasındaki ilişki nedeniyle yatırımcıların ve Toshiba çalışanlarının desteğini kaybeden Kurumatani'nin yerine Satoshi Tsunakawa geçti.

Toshiba CEO'su görevinden ayrıldı
Toshiba CEO'su görevinden ayrıldı
GİRİŞ 14.04.2021 12:47 GÜNCELLEME 14.04.2021 12:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Japon teknoloji devlerinden Toshiba'nın CEO'su Nobuaki Kurumatani, görevinden istifa ettiğini duyurdu.

CVC'nin Toshiba'yı satın almak için yaklaşık 20 milyar dolar teklif etmesiyle başlayan süreçte, Toshiba'dan önce CVC'de görev yapan Toshiba CEO'su Kurumatani görevinden ayrıldı.

2018 yılında göreve gelen Kurumatani'nin görevden ayrılma kararı, şirketi satın almak için teklif veren CVC ile bağları nedeniyle yatırımcıların ve çalışanların desteğini kaybetmesinin ardından geldi.

YERİNE SATOSHİ TSUNAKAWA GEÇTİ

Toshiba'nın açıklamasına göre, CEO Kurumatani'nin istifası kabul edildi. Kurumatani'nin yerine ise, Kurumatani'den önce Toshiba'da 2 yıl CEO olarak görev yapan Yönetim Kurulu Başkanı Satoshi Tsunakawa atandı.

CVC, Toshiba'yı satın almak için 7 Nisan'da yaklaşık 20 milyar dolar teklif etmişti.

YORUMLAR 1
  • tavuk 2 yıl önce Şikayet Et
    Kurumatani'ni yaptığı etik değil. Ekmek yediği yeri pislemek istemiş. Satoshi durumu farketti. CVC'ye de tavsiyem toshiba bence 20 milyar dolar etmez. Ben 1 milyar dolar bile vermem. CVC ye kendi dükkanımı 20 bin dolara vereyim. Kanal 7 sizde Kurumatati'nin telefonu var mı?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!