Endonezya'dan kripto para fetvası

Endonezya'nın ve dünyanın en büyük İslami gruplarından Nhadlatul Ulama (NU) kripto para kullanımının dinen uygun olmadığını deklare etti

Endonezya'dan kripto para fetvası
Endonezya'dan kripto para fetvası
GİRİŞ 30.10.2021 17:54 GÜNCELLEME 30.10.2021 17:54
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Endonezya'nın en büyük İslami kuruluşu Nahdlatul Ulama, kripto para ile ilgili yeni bir bildirge yayınladı.

Ülkenin ana akım Müslüman örgütü Nhadlatul Ulama, kripto paraların kullanımının dine uygun olmadığı fetvası verdi.

Kripto paraların kullanım alanı arttıkça ve birçok ülkede yasal bir ödeme aracı haline geldikçe tartışmalar da farklı bir boyut kazanıyor.

Son bir yılda kripto para kullanımının yüzde 1772 oranında arttığı Endonezya, şimdi de bunun dini açıdan uygun olup olmadığını tartışmaya başladı. Aşıyla ilgili yayınladığı açıklamalarla dikkat çeken Nahdlatul Ulama, kripto paralar ile ilgili de bir fetva yayınladı. Topluluğun sözü geçen isimlerinden Kiai Azizi Chasbullah, ülkenin dijital para birimlerini resmi olarak tanımasına rağmen; İslami kurallar gereği, bu para birimlerinin yasallaştırılmaması gerektiğini savundu.

 

14 ayda 8 bin doları 5,7 milyar dolar oldu! Tüm zamanların en büyüğü...14 ayda 8 bin doları 5,7 milyar dolar oldu! Tüm zamanların en büyüğü...

 

Nahdlatul Ulama’nın resmi web sitesinde de yer alan açıklamada, kripto borsasının çok fazla spekülasyon barındırdığı ve İslami yasalara uygun bir yatırım aracı olmadığı iddia edildi. Aynı bildirgede, kripto para üzerinden çok fazla dolandırıcılık vakası yaşandığı ve bu gibi birçok sebeple hükümet tarafından yasaklanması gerektiği belirtildi.

NAHDLATUL ULAMA

Nahdlatul Ulama Endonezya'da bir İslami kuruluştur. Üyelik tahminleri 40 milyondan 90 milyona kadar değişiyor ve bu da onu dünyanın en büyük İslami örgütü yapıyor.

KAYNAK: SHİFTDELETE.NET
YORUMLAR 69
  • Xvnm 2 yıl önce Şikayet Et
    İslam alemi herşeyi çözdü. Tek çözemediği konu buydu. Neyse ki bu da çözüme ulaştı. artık İslam aleminin sırtı yere gelmez
    Cevapla
  • Fazlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Sorun dinimizde olmadığına göre sorun uymayanlarda. Öyle kolay mıydı bu işler. Ben inandım demekle cennete girileceğini mi sanıyoruz. Her türlü naneyi yiyip, hiç bir sıkıntı ve fedakarlığa katlanmayıp sonra ben de Müslümanım, benim babam dedem de namaz kılardı, benim kalbim temiz demekle olmadığı için bütün bu sıkıntılar. İman var ama amellere yansımıyor. Sonra İslam alemi geri kalmış, ezilmiş deyip kendi kendimize şikayet edip duruyoruz. Çözüm belli ama nefsimizi dünyadan kurtaramıyoruz.
    Cevapla
  • albay 2 yıl önce Şikayet Et
    aynen katılıyorum. kripto paranın aslında hiçbir şey olduğunu dijital paralar çıkınca anlayacağız
    Cevapla
  • ümit*korku 2 yıl önce Şikayet Et
    eninde sonunda helal fetvası gelecektir. para para para bu çok önemli
    Cevapla
  • esas 2 yıl önce Şikayet Et
    Alınan malın fiziki olması gerekli. İşin aslı şu kağıt üzerinde olmayan şeyler satılıyor. Fiziki mevcut olmayan miktarlarda altın gümüş kağıda yazmışlar sattım abi diyorlar. ver altını mı desen karşılığı yok.
    Cevapla
  • Ordulu 2 yıl önce Şikayet Et
    Herkes müslüman herkes cennete girecek diye bir kural yok.
    Cevapla
  • Karadenizli 2 yıl önce Şikayet Et
    Yinede doğruyu her zaman savunmalı ve söylemeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...